Wij leiden hier een erg druk sociaal leven.
Zaterdag zijn wij met de Dwarskop en Tristan II uit eten
geweest en dinsdag zijn wij daarmee Tapas wezen eten.
Jean-Pierre wist ons te vertellen hoe de Tapas ontstaan
is. Vroeger als men een drankje bestelde kreeg men er een sneetje brood op om
de vliegen op afstand te houden, maar om te concurreren ging men van lieverlee
de broodjes beleggen met vis, kaas en ham, zodoende is daar een complete
cultuur aan ontstaan. Simone en Sophia met de Tristan II |
Onze spinaker is naar de wal om er een stuk af te laten halen en de vrouw van de zeilmaker heeft een hoes voor de bijboot opgemeten, omdat het felle zonlicht hier de bijboot aardig kan toetakelen.
Wij hebben trekveren aangeschaft met kettingen en zwaar touw om het schip van de winter hier achter te laten. Niet dat de reis ten einde is, want wij willen nog dit seizoen naar Cartagena. Als wij hier weer terug zijn gaan wij de boot winter klaar maken, zoals antivries (hahaha) en we tappen al het water af. De planning is om in het voorjaar weer terug te komen, de boot uit het water te laten halen, romp poetsen en antifoulen en de schroef laten nakijken. Overmorgen hopen wij hier weer voor 2 of 3 weken te vertrekken.
Aan het eind van de middag is het elke keer een groot
vermaak om de eenden/vissen te voeren, een heus gevecht waarop een toreador nog
jaloers op zou worden.
Zondag hadden wij de Utrechtse vlag nog maar eens
bijgetrokken, dat ding pakt de halve boot in.
En voor Deborah en Peter, hier gaat het laatste pepertje!
Hoi Sophia en Gerrit. Ook ons laatste pepertje is op en we gaan 11 oktober naar huis. De boot staat in San Pedro op de kant. Groetjes en nog een fijne tijd.
BeantwoordenVerwijderenPeter en Debora van La Dolce Vita.