maandag 23 maart 2015

Effe weer wennen

Wij zijn begonnen met een valse start.
Om te beginnen ging het tablet  op de avond voor vertrek ter ziele (het apparaat wou niet meer laden), de volgende dag nog even naar de winkel om te kijken of er nog iets te repareren viel, maar helaas de kosten zouden hoger uitkomen dan een nieuwe. Nu gaan wij dus met maar één netbook op stap.

Passen en meten.
Elise en Johan hebben ons naar Eindhoven airport gebracht, waar wij ontzettend dankbaar voor zijn, want wij hadden een onmogelijke bagage, doordat wij een uitschuifbare pikhaak mee namen, en die moest diagonaal in een kartonnen doos en de afmeting was 1.20 mtr lang. Op Eindhoven konden wij die bij afwijkende bagage inleveren.
Boven de Alpen.
Met het vliegende mensenpakhuis van Ryanair zijn wij met enige vertraging op Catania geland, waar nog 4 andere vliegtuigen ook landen, dat betekende dat wij circa 1 uur op onze bagage moesten wachten. Ook hier kwam onze bagage op de band van afwijkende formaten. Daarna naar de balie van de auto verhuurder (Goldcar) en toen begon het zoeken naar de auto, na een kleine 15 minuten zoeken, kon eindelijk de autoreis naar Marina di Ragusa beginnen. Buiten dat wij een konijn dood gereden hebben, ging de reis voorspoedig. Even na 22.00 uur waren wij aan boord, na het schip bewoonbaar gemaakt te hebben, zijn wij te kooi gegaan.
’s Nachts bulderde de wind in de haven, maar wij hebben daar niet veel van mee gekregen en ’s zaterdags scheen er een matig zonnetje maar de wind bleef aardig te keer gaan. In de ochtend zijn wij gaan hamsteren (omdat wij nog de huurauto in bezit hadden), wij werden getipt dat er een stofzuigertje in de aanbieding was, van formaat dat wij lekker kunnen opbergen.
Hier in de haven was het een hartelijk welkom en werden wij gelijk bij de ‘Riosin’ uitgenodigd voor het diner, wij voelen ons gelijk weer helemaal thuis.
Manke Sophia
Helaas ging hier iets weer fout, bij het van boord stappen verdraaide Sophia haar knie, in het begin leek het allemaal niet zo erg, maar in de loop van de dag werd de knie dikker en pijn werd ook erger, dus toen maar de krukken van Gerrit weer in gebruik genomen. Van de ‘Puff’ kregen wij coldpacks, dus die worden nu braaf op de knie gelegd en nu maar hopen dat hij gaat slinken ook gebruikt zij  bij het lopen een steunverband.

Zondag werd hier een soort van palmpasen gevierd, dat begon met diverse kerkdiensten met gezang en in de middag was er een opbod van brood, gebak, bloemen en fruit, wat door de plaatselijke bevolking gebakken was.
Taart in opbod.
Één van de mensen van de haven wist had een grote taart gekocht, waar ’s avonds op het steiger met wijn van de Puff een feestje gebouwd werd, aangezien Sophia (met haar manke poot) hieraan niet kon bijzijn, werd het bij ons keurig aan boord gebracht. ’s Avonds was er in het dorp een processie.

’s Maandags hebben wij de AIS (= automatic indentification system) geactiveerd, dat betekent dat wij te volgen zijn via: https://www.marinetraffic.com/nl/, ons MMSI nr  244830840. Als je op die site onze naam (LLANO) vermeld kan je zien waar wij uithangen.

De bemanning van de Riosin neemt vandaag onze gehuurde auto weer terug naar het vliegveld van Catania daar zij weer voor een paar weekjes naar Nederland terug gaan.

2 opmerkingen: