dinsdag 20 oktober 2015

Het opruimwerk in Ragusa

Nadat wij iedereen weer hebben begroet, begint het grote opruimen en schoonmaken.
Wij zijn eigenlijk gelijk begonnen met zeilen wassen, drogen en afslaan.  Wij hebben ook een begin gemaakt met het oliën van het houtwerk binnen.
Afspraak gemaakt met de zeilmaker om de sprayhood te herstellen, deze was vorig jaar zeer slecht gerepareerd en was nu ook een beetje gekrompen.
Al het touwwerk is uitgewassen en is nu weer soepel en droog.
Toen wij de kasten uitpakten en de stormlantaarns tevoorschijn kwamen, leken de kaarsen op bananen, kunnen jullie wel nagaan hoe warm het geweest is.
Dinghy heeft een grote sopbeurt gehad en zit nu weer in zijn hoes.
Afspraak gemaakt met de motormuis voor een servicebeurt voor onze motor.

Patrick (van de SY Sparkle) is bij ons in de ankerkluis gekropen heeft daar een grote plastiek pijp gemonteerd, zodat de ketting niet meer de ankermotor kan raken en deze ook niet meer zo nat wordt.
resultaat


Wij hebben onze elektrische wok (die hebben wij weer van onze Utrechtse buren Karla en Jan gekregen) aan Elly en Gerard (SY Umata) uitgeleend en deze nodigde ons gelijk uit voor een kaasfondue samen met Annemie en Patrick (SY Sprarkle) om bij hun aan boord te fonduen. Maar helaas één dag ervoor ging Gerard met zijn knie door hun bank, zodat het hele feest naar de LLANO is verschoven. 
Onze kombuis werd dus voor één avond overgenomen door Elly en Gerard en zij maakten een lekker “prakkie” klaar. Het liep al in de kleine uurtjes toen het feestje afgelopen was.


Tussendoor heeft Jessica van SY Tetamanu ons nog eens flink geknipt, na afloop lag er een behoorlijke berg haar op het steiger, want de laatste knipbeurt was in Patras.Zondags zijn wij samen met Annemie en Patrick op de fiets gesprongen en naar Punta Secca gefietst. 

Hierbij hebben wij ons laten fotograferen voor het huis van Casa Montalbano, dat is een populaire Italiaanse misdaadserie, wat zich hier op Sicilië afspeelt.Uiteraard is er onderweg nog een cappuccino en een biertje gedronken en wij hebben hier in Marina di Ragusa bij Stella Marina nog een snelle hap gepakt. Daarna hebben wij ons nog even snel omgekleed om in de Mediterrane te duiken en met een balletje in het water te ravotten. Het was weer goed om alle spieren weer eens in beweging te hebben.
Wij doen nog een blog als wij weer thuis zijn (de vlucht naar huis is op 28 oktober) en wij proberen van de winter nog een blog te maken met alleen niet gepubliceerde foto’s.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten