dinsdag 9 juli 2019

In de golf van Argolis

In Ermioni hebben wij 4 dagen gelegen. Het was niet comfortabel er kwamen geregeld valwinden voorbij. Daardoor was het moeilijk om aan de wal te komen. Wij hebben één poging gedaan, daarbij heeft Sophia een natte kont overgehouden vanwege het buiswater wat in de rubberboot kwam.
Op donderdag 27 juni zijn wij verkast naar Porto Cheli, bij het aanlopen van de baai, kregen wij een golf naar binnen, dus al het beddengoed ‘zout’nat en moest een spoeling hebben.
Afstand 16 mijl


Na een dag daar aan de kade hadden wij het wel gezien en zijn wij verhaald naar Alexandros Bay. Waar wij heerlijk in helder blauw water voor anker hebben gelegen .
Geregeld kwam er een Motorboot liggen, genaamd  Illusion met een 5 tal kinderen, ouders en een gehandicapte man die door 2 mannen tijdens het zwemmen werd begeleid. Vroeg in de morgen vertrok de boot weer en om 16:00 uur kwam hij weer liggen.
Afstand 1,6 mijl

Na drie dagen is de tocht verder gegaan naar Nafplion.
Deze afstand was 26 mijl.

Bij aankomst stond er een man met een geel vestje klaar om de lijnen aan te pakken en dat koste € 10,00, maar wij hadden hem nodig want met een flinke optater wind was het voor ons moeilijk om zelf aan te leggen. De waterman wilde graag € 12,00 innen, maar daar zijn wij niet ingetrapt. De haven stonk en er waren verder geen voorzieningen. 

De oude stad was gezellig maar om naar het kasteel te klauteren was met deze warmte teveel voor ons. We hebben hier 3 nachten gelegen en kwamen tegen Griekse regels aan. Je betaalt hier niet per nacht maar per dag, dus tot 24:00 uur en daarna weer tot 24:00 uur. Dus bij binnenkomst in de middag en bij vertrek de volgende dag, geldt dat voor 2 dagen.


Onze accu’s gingen door de knieën, door een Zweed werden wij geadviseerd naar Kilada te varen en daar nieuwe accu’s te bestellen. Vooraf hebben wij natuurlijk eerst mailcontact gemaakt en de prijs was even slikken en weg was ons vakantiegeld!


In Kilada zijn wij in de baai vooranker gegaan, waarna wij een verschrikkelijk onweersbui over ons heen kregen, waarbij onze dinghy vliegles kreeg, maar na een half uur was alles over.
Afstand 22 mijl

Na de onweersbui zijn wij met de dinghy aan land gegaan om met de leverancier afspraken te maken. De accu’s waren besteld en werden zaterdag (de volgende dag) geleverd. Zaterdag kwam er een telefoontje dat de accu's in de winkel geleverd waren en zijn wij naar de kade gevaren, daar zijn de accu’s gemonteerd.
In de haven was het zo heet zodat wij na montage weer naar de ankerplaats gevaren zijn. De leverancier had tevens een shipshop en een wasserette. Dus wij op zondag met de dinghy een volle tas met was in de grootste wasmachine daar gegooid en daarna weer mee naar boord om de was te laten drogen.
Op maandag zijn wij naar Astrous gevaren, in het begin op de motor en later heerlijk gezeild.
Deze afstand was 18 mijl


In dit plaatsje zijn wij eerder geweest en de aankomende plaatsen die wij aan gaan doen, zijn ons niet onbekend.


Helaas heeft Gerrit weer last van zijn rug, maar even afwachten hoe het gaat aflopen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten