zaterdag 19 oktober 2019

Laatste dagen van 2019


Woensdag 9 oktober, nadat wij boodschappen hebben gedaan zoals vers brood e.d., moesten wij bij het vertrek voorzichtig het anker op halen omdat er een grote ankerketting door de haven ligt waar onze ankerketting overheen lag, maar gelukkig bij het boven halen van het anker lag er alleen maar een berg klei op. Nadat alles schoon gemaakt was ging het richting Preveza stad.
Afstand 9 mijl.

Zoals gewoonlijk op de Mediterrane zijn wij met het anker erin en de kont naar de wal gevaren. We hebben de boot verder winter klaar gemaakt, zoals bimini weg halen e.d. Het was weer eventjes peentjes zweten, want het weer had zich volledig hersteld.
Sophia is nog op zoek gegaan naar een kapper, maar helaas die was gesloten, dan maar in Nederland naar de kapper.

De volgende dag moesten wij om 13:00 uur bij de kraan zijn, dat is aan de overkant van de stadskade, dus ons laatste tochtje was circa 10 minuten varen. We werden door het werfpersoneel opgevangen en moesten even wachten daar ze een boot aan het schoonspuiten waren. Konden wij even mooi de motor met antivries doorspoelen, niet dat het hier vriest maar het is voor de conservering.



De boot werd al spoedig uit het water gelift en uitvoerig schoongespoten en naar de winterplek gereden. Ton van SY Lunde kwam kijken waar wij lagen, want zij staan hier al een poosje op de wal.
Ton komt even kijken.


Het is hier nogal uitgebreid want er liggen circa 4.500 schepen. Gelukkig is alles met letters aangegeven anders kan je je schip niet zo makkelijk terug vinden.



Na nog wat kleine klusjes en wasjes waren wij klaar voor de thuisreis.
Voor de laatste maaltijd werden wij uitgenodigd bij SY Lunde. Anneke had lekkere nasi gemaakt, dat ging er goed in.


Omdat wij met hetzelfde vliegtuig vertrokken als Marco en Irana van SY Allegra, die een autootje hadden gehuurd, hebben zij ons opgehaald en meegenomen naar het vliegveld. Bij later inzien hadden wij ook naar het vliegveld kunnen lopen, zo dichtbij is het, maar dit was veel comfortabeler.
Na een goede vlucht zijn wij in Amsterdam aangekomen, waar de broer van Sophia klaar stond om ons naar huis te rijden.
Dit is het einde van seizoen 2019!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten