donderdag 31 mei 2012

IJmuiden - Scheveningen

Vandaag zijn wij uit IJmuiden vertrokken
Het is voor deze reis de zeedoop, echter het weer werkte niet echt mee, mist, regen en wind. Eigenlijk komt de combinatie wind en mist weinig voor, maar vandaag hadden wij hem en dan nog tegen ook! Dus weinig te zeilen maar alles op de diesel afgelegd en de zee was behoorlijk knobbelig echter de bemanning heeft zich goed gehouden, binnen werd het één en ander zelfstandig, alles is nu extra gesjord en gezekerd.
De Jachthaven in Scheveningen is overvol, ergens bij een paar schepen langszij is voor ons nog een plaatsje, de buren zijn niet aan boord, dus dat werd voor ons klauteren om de landvasten (lijnen) te beleggen. Toen wij nog niet koud vastlagen begon hier ook een hoosbui los te barsten.

In Nederland hebben we internetverbinding maar in het buitenland kan dat wel anders verlopen, dus dan kunnen wij niet meer regelmatig de berichten plaatsen.

We hebben 39,5 mijl afgelegd.

1 opmerking:

  1. Hoi Sophia en Gerrit, leuke en mooie weblog. Zo blijven we op de hoogte van jullie belevenissen. Veel plezier op jullie tocht zuidwaarts. Groetjes 10&F

    BeantwoordenVerwijderen