zaterdag 27 juli 2013

We hebben een winnaar!

Zoals de titel al zegt er is een winnaar op onze prijsvraag, eigenlijk zijn er twee winnaars, ten eerste Mieke en Cor en ten tweede wijzelf want de windmolen doet weer wat er van hem verlangd wordt! Hij levert stroom, maar we gaan eerst  even terug waar wij de laatste keer met het blog zijn gestopt.

Alvor is een klein pittoresk plaatsje.
We hebben daar 3 dagen doorgebracht en prachtige wandelingen door de lagune en over het strand gemaakt. Ook hebben wij in een visrestaurant van een lekkere visschotel genoten.
Het uitvaren van de lagune was net, eigenlijk nog spannender dan de invaart, één uur voor hoogwater zijn wij weer naar buiten gekropen, heel voorzichtig wederom oplettend naar de lichte vlekken (wat ondiepte betekent) om deze met zorgvuldigheid te mijden. Het is ons gelukt hier goed uit te varen en bij de uitgang lag een Engelse zeilboot aan de grond.

Wij zijn naar Portimão gevaren en hebben daar wederom Mieke en Karel ontmoet, zij hebben ons een kortingkaart (50%) voor de haven gegeven, zodat ook wij de volgende dag de jachthaven in konden.

Eerst hebben wij op de ankerplaats nog lekker gezwommen, na het zwemmen (in zout water) spoelen wij ons altijd met drinkwater uit de kuipdouche af en daarna met water uit zwarte zakken die in de zon hebben gelegen en deze worden hier echt goed warm. Sophia stond zich nog op de zwemtrap met drinkwater af te spoelen en gaf een gil en stond met één stap in de kuip. Wat blijkt er was aan haar hiel door een vis gesabbeld wat net leek of dat zij gebeten werd, dus hier zitten vissen voor huidpeeling.

De boot is in de jachthaven goed schoongemaakt en wederom is de was gedaan, het hele schip hing vol met lakens en handdoeken e.d. Vrijdags zijn wij bij BlueWater langs gegaan en gevraagd hoe het met Zwie ervoor stond. Er was nog steeds niets bekend, maar na aandringen van ons en heen en weer geklets is de brievenbus leeggehaald en jawel hoor, daar zat o.a. een monsterzakje met de onderdelen voor ons bij, maar nu was er geen monteur beschikbaar! We werden rond 17.00 uur gebeld dat wij naar het steiger konden komen voor montage. Bij het steiger aangekomen bleek dat het vol lag met kleine bootjes en de monteur stond op het steiger met Zwie onder z’n arm, we hebben Zwie aangepakt (de monteur had geen gereedschap bij zich) en er is afgesproken dat wij zaterdag om circa 12.00 uur op het steiger zullen komen voor montage.
De groene kabel was doorgeknipt.
Nadat wij Zwie aan boord hadden zijn wij voor anker gegaan en wilden de stellage vast opbouwen. Maar wat bleek één of andere ‘mongool’ heeft de aardkabel doorgeknipt, volgens de gebruiksaanwijzing moet deze wel verbonden worden, alweer een tegenslag dus wij hebben geen voorbereidingen kunnen treffen.

Vandaag kregen we om 11.00 uur een telefoontje dat de monteur beschikbaar is en dat wij naar het steiger konden komen, daar aangekomen kwam de monteur al snel met zijn gereedschap aanlopen. Hij heeft eerst de aardkabel weer aangesloten daarna zijn Gerrit en Malcom (monteur) aan het sleutelen gegaan, Zwie staat nu weer op zijn paal en draait er lustig op los.

Dus zoals helemaal bovenaan beschreven staat zijn Mieke en Cor de winnaars, helaas voor hen hebben wij als troost van de prijs al gesnoept, ha ha dat wordt dus snel een nieuwe kopen.

Wij zijn van plan om morgen richting Faro te gaan, want na zolang in Portimão gelegen te hebben trekt ons Albufeira en Vilamoura totaal niet meer omdat dit ook toeristensteden zijn, dus gaan wij op zoek naar de lagune van Faro en Olhão.

3 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met een eindelijk lustig draaiende windmolen! Sophia, volgende keer als je last hebt van eeltige hoefjes, gewoon in het water d'r meehangen, begrijp ik dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Winnaars dankzij manana, we rekenen wel af met een mosselavondje! Hier nu Portugese temperaturen, varen / liggen in Zeeland, Gr. SEAFARI

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Seafari, wil je eigenlijk wel weten wat je gewonnen hebt?
  Je kan het drinken na de mosselen.

  BeantwoordenVerwijderen