zondag 19 oktober 2014

Marina di Ragusa

Wij beginnen ons hier aardig thuis te voelen. Er is elke dag wel wat te beleven of te doen.
Wij zijn o.a. met een gehuurde bus (met circa 20 mensen) naar de stad Ragusa geweest, eerst naar de markt gegaan, daarna naar de Liddl en toen naar een groot winkelcentrum, daar was ook een doe-het-zelf zaak, waar wij ons ontbrekende spulletjes konden inslaan. Halverwege de middag zijn wij gepakt en gezakt naar boord gereden.
In Ragusa valt het allemaal wel mee, we hadden negatieve verhalen gehoord dat het in de winter dicht zou zitten, maar het tegendeel is waar. Er zijn wel enkele winkeltjes en restaurantjes gesloten, maar er zijn mogelijkheden genoeg om in te kopen en de supermarkts zijn gewoon open.Als het in de middag op z'n heetst is lopen wij even naar het strand en nemen een frisse duik en dat koelt lekker af! Want als het hier 30 graden is en geen wind is dat best wel pittig.

Wij hebben hier in de haven een leuk fenomeen, er zitten drie zoetwaterbronnen in de haven, zodat het water hier brak is dat komt omdat het hier erg vulkanisch is, er zijn hier termen en niet te gek ver weg twee actieve vulkanen (de Etna en de Stromboli).
Aan sociale activiteiten is hier geen gebrek, er is twee keer per week een bijeenkomst in een bar en daarnaast wordt er van alles georganiseerd van boatjumble tot films.Je moet gewoon oppassen dat je geen slaaf wordt van de activiteiten, maar beter zo dan dat je uit je neus zit te peuteren.
Even een link naar de webcam gericht op het strand enzo  http://www.webtvlive.it/index.php/web-cam-marina.html

Wij zijn nu bezig de boot winterklaar aan het maken, zoals stiksels nalopen die door de zon opgevreten zijn en het afslaan van de zeilen, het is vreemd dat je dat doet in zwemkleding, wij zijn in Nederland gewend dat het tussen de regenbuien door gedaan moet worden, maar hier moet je oppassen dat de zweetdruppels niet op het zeil terecht komen.
Gelukkig kunnen wij alle maaltijden nog in de kuip eten. Het is om 18.30 uur al (roet)donker dat gaat nog vroeger worden als de wintertijd in gaat. Onze solar dek-lampjes hebben het er moeilijk mee.
Wij zijn nog van plan om aan city di Ragusa Ibla een bezoek te brengen, dat schijnt erg mooi te zijn met veel bezienswaardigheden.

Wij hebben onze terugvlucht geboekt op 17 november vanuit Catania naar Eindhoven (met Ryanair).

1 opmerking:

  1. Gisteren onze boot op de wal. gelukkig met droog weer en weinig wind.
    Rest doen we later nu storm en regen en vanavond echte storm. Jullie hebben het beter met de zweetdruppels. Om jaloers op te zijn,positief dan.
    Nog even genieten dus daar met de zeilers. Goede vlucht naar huis. Groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen