woensdag 29 april 2015

Koningsdag en de laatste dagen in de haven

Het vieren van koningsdag is hier 100 procent gelukt, niet met zakken lopen en koek happen maar met de echte ‘Oranje Bitter’ die wij uit Nederland hebben meegenomen aangevuld met Aperol, Prosecco en Mandarijnlikeur. ’s Morgens vroeg werd er door de marifoon het Wilhelmus gezongen door Jessica van de Tetamanu. 


Hapjes en borrels op de workmate.
De oproep was om alle Nederlanders voor een toost op het steiger te krijgen. Nou dat is gelukt! Wij waren niet alleen met tientallen Nederlanders maar er waren ook Belgen, Australiërs, Engelsen en Canadezen en misschien nog wel andere nationaliteiten.  Na de toost op de koning zijn wij op de overheerlijke hapjes gedoken die lagen uitgestald op de twee workmates. 
Pientje en Sophietje!


Uitleg van Toos!
Toos gaf ons uitleg over hoe de geboorte van onze koning is gebeurd.Vandaag zijn wij het dorpje ingegaan om nog het één en ander in te slaan, wij zijn in een ijzerwarenzaak (Malle Pietje) geweest waar wij uitstekend geholpen zijn en kregen als ‘presentje’ mee een zak tomaten. 

De helft hebben wij aan onze kapper gegeven die ons vandaag flink heeft gekortwiekt en waarvan wij weer de door hun eigen gemaakte Limoncello hebben geproefd, uiteraard na de knipbeurt.
Wij zijn bezig met de voorbereiding om hier de trossen los te gooien, zoals de weerberichten er nu uitzien, is dat aankomend vrijdag of zaterdag. Het is hier stralend weer maar een erg harde wind, de voorspelling is dat het de aankomende dagen minder wordt. De meeste schepen hier in de haven worden ook onrustig want iedereen wil in principe vrijdag vertrekken.
Wij krijgen van het Nederlandse thuisfront te horen dat wij hier een ware invasie van bootvluchtelingen hebben, zelfs gerenommeerde kranten schrijven dat hier in Marina di Ragusa minstens 100 vluchtelingen zijn aangekomen, maar de hele haven hier heeft er hier (gelukkig) nog niet ééntje gezien! Dus het journaille heeft ook nodig krantenvulling nodig die niet met de werkelijkheid kloppen.
Maar wij zijn gewaarschuwd om vluchtelingenboten op afstand te houden en om de ‘Guardia Costiera’ gelijk te informeren.

2 opmerkingen:

  1. Het ziet er allemaal weer heel gezellig uit.

    Groetjes LDV

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vorig jaar bij jullie in Pinatar was het ook gezellig, alleen toen was de club wat kleiner.

    BeantwoordenVerwijderen