maandag 20 april 2015

Rondstruinen op Sicilië

Op zaterdag zijn Elise en Johan naar Ragusa gegaan omdat wij de zeilmaker verwachten met de gerepareerde kuiptent, helaas voor ons liet de zeilmaker het afweten (domani, domani).
Op zondag zijn wij met Elise en Johan op de boulevard wezen flaneren, terwijl de wasmachine het grove werk mocht doen. ’s Avonds hebben wij een heerlijke Ratatouille ovenschotel gemaakt.

Op maandag zijn wij met z’n vieren naar Siracusa gegaan, deze oude stad is 734 jaar voor Chr. gebouwd door Griekse boeren uit Korinthe. 
Bij de grote dom die er staat is duidelijk te zien dat hij op een Griekse tempel staat, de zuilen en fundatie zijn nog duidelijk zichtbaar.


Na een rondwandeling door de oude stad hebben wij een broodje gegeten bij de ruïne van Apollo.
Daarna zijn wij vertrokken naar Noto. Deze plaats staat op werelderfgoedlijst Unesco en is één van de best bewaarde baroksteden van Sicilië.
Na ons vergaapt te hebben aan al dat oude steen zijn wij weer terug naar Marina di Ragusa gegaan.

De volgende dag hebben wij afscheid genomen van Elise en Johan want die trokken verder naar Cefalu. Zowaar kwam de zeilmaker met onze gerepareerde sprayhood en achtertent. De ritsen waren onderweg kapot gegaan en deze hadden wij in Spanje al laten vervangen maar doordat wij van die kwaliteit niet onder de indruk waren hebben wij ze vanuit Nederland meegenomen en deze er hier wederom in laten zetten ook was de ruit van de sprayhood door een vogel kapot geprikt en die moest ook vervangen worden, dit alles is nu gerepareerd. 
Draadje trekken!

Wij hadden een missende kabel (voor onze AIS) via internet besteld en die lag op het kantoor voor ons te wachten (het was een 20 mtr. kabel voor een hemelsbrede afstand tussen de apparatuur van 3 mtr.)

De Nederlandstalige club.

Op woensdag hebben wij met de Nederlandstalige een lunch gehad op één van de strandtentjes als afscheid van de winterstalling.

Op korte termijn gaat iedereen weer zijn eigen weg.
Maar zaterdag werd er door de haven een “GOODBYE BARBECUE PARTY” gegeven voor alle Yachties.  


Dit was een goed georganiseerd feest, er werden stoelen en parasols op het hoofd steiger aangevoerd, ook werd de tafel voorzien van diverse Italiaanse lekkernijen, waarvan wij de namen niet kennen. Op de barbecue gingen Siciliaanse worsten en er was ruim voldoende bier en wijn en na afloop kwamen de petit fours en ook die waren uitstekend.

Havengespuis.
Onze klussenlijst wordt ook steeds kleiner dus ons vertrek zal er eerdaags ook inzitten, heel heel misschien vieren wij nog net Alexander’s verjaardag (koningsdag) hier met uiteraard ‘Oranje bitter’ uit Nederland.

Eerste test voor mast-aap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten