woensdag 20 april 2016

Voorbereidingen en visite uit Holland

Na de eerste dagen hadden wij weer alles aardig op de rails.
Zelfs de wieken van “Zwie” hebben we gemonteerd in een Sirocco, alles liep goed af, geen geamputeerde vingers.
In een ‘happy hour’ werd de Music Night gehouden, iedereen die kon zingen of een muziekinstrument kon spelen kreeg een kans om zijn talent te tonen. De decibellen vlogen om je oren.

Er is onder de zeilersgemeenschap een barbecue georganiseerd, zelf vlees en drank meenemen, helaas stond er geen wind en was het bloedje heet en er waren geen parasols aanwezig, niet alleen het vlees op het rooster werd bruin ook de neuzen kleurden mee.

De volgende dag wederom een barbecue maar dan op de Sparkle (bij Annemie en Patrick) met (op z’n Nederlands gezegd) een proeverij van diverse likeuren.
De proeverij
Gelukkig hoeven wij dan niet met de auto terug naar boord en de steigers zijn hier breed genoeg.
Hongerige mensen









Daarna zijn wij ons een beetje gaan voorbereiden op het bliksembezoek van Mieke en Cor.
Die kwamen op vrijdag bij ons aan, na eerst even lekker bijgepraat te hebben, zijn wij met hun Marina di Ragusa in gewandeld en hebben een planning gemaakt voor de volgende dag.
Dat werd een druk programma. Eerst zijn wij met hun ’s avonds nog naar het happy hour gegaan om hun kennis te laten maken met andere zeilers.
Daar komt de visite
Scicli

De volgende dag zijn wij eerst naar Scicli gegaan, bijna midden in de stad werd de auto omsingeld door een grote kudde geiten die hun weg zochten naar hun weide.


Wij moesten er erg om lachen want er was geen plantenbak veilig. Na dit spektakel zijn wij naar Noto gegaan, daar hebben wij ons een beetje klem gereden in de smalle straten van het centrum van de stad. Maar door de goede manoeuvreerkunsten van Cor kreeg hij de auto er heelhuids uit en gelukkig vonden wij een goede parkeerplaats en hebben lopend het plaatsje bekeken.

Eén van de straatjes in Noto

Wij hebben daar een klein hapje genomen (de dames een Arrancina) de mannen bluswater.

Bloemetjes onderweg

De volgende stop is Modica die bekend staat om zijn chocolade. Terug in Marina di Ragusa hebben wij uiteraard een lekkere pizza gegeten.
Op zondag hebben wij in ‘onze’ kuip een bakkie gedaan met de Umata en Mieke en Cor. Na een broodje aan boord en een Italiaans ijsje bij de ijssalon hebben wij van hun afscheid genomen en zij zijn richting vliegveld gegaan.



Op dinsdag werd de nieuwe bijboot van Tetamanu gedoopt tot ‘Red October’. Zulk soort feesten worden hier altijd graag met veel animo gevierd. Rode wijn was aanwezig.

Wij hebben van hun een uitnodiging ontvangen voor een etentje aan boord.

1 opmerking:

  1. Hallo luitjes,
    Ik zie dat jullie 7 mei in Crotone zijn aangeland.
    Klopt dit?
    Is het lekker zeil weer?
    Groetjes
    Freek

    BeantwoordenVerwijderen