maandag 9 mei 2016

Van MdR via Siracusa naar Crotone

De klussenlijst wordt steeds kleiner en het vertrek komt steeds dichterbij.
Er komen steeds meer afscheidsfeestjes en er zijn al diverse schepen vertrokken.

Tijdens één van de feestjes in de Stella Marina bar werden opnames gemaakt van inspecteur Montalbano, dat is hier in Italië een zeer populaire politieserie zoiets als wij vroeger Baantjer hadden. Doordat wij zoveel lawaai maakten werd er gevraagd om tijdens de opname zeer rustig aan te doen. Er werd een man in de bar gezet die aangaf voor stilte en wanneer wij weer onze gang konden gaan. Na afloop van de opnames kwam de (acteur) inspecteur Montalbano eens kijken wat voor zooitje ongeregeld er in de kroeg zaten.

Veel vrouwen wilden dolgraag met hem op de foto en dat vond hij ook erg leuk, hij wist niet van het bestaan van een varende gemeenschap die zo spontaan een feest konden bouwen.

Het koningsfeest hebben wij niet zo uitbundig gevierd als vorig jaar, wij zaten met 9 personen bij ons in de kuip aan een oranje drankje en SY Lunde bracht tompoezen mee en ook de andere schepen kwamen met hapjes en drankjes.

De cover is bijna klaar!
Helen van SY Dakini heeft een cover voor de bijboot gemaakt omdat de zon hier alles opvreet, wij zijn daar erg blij mee. Het heeft haar wel wat ‘zweet’ gekost daar er erg veel randjes aan zit.

Wij hebben in de haven een dikke storm gehad, die 2 dagen duurde, waardoor het vertrek uitgesteld moest worden.

Toen het weer omsloeg voer er een groot gedeelte uit. Wij waren eerst niet van plan om ook uit te varen maar hebben toch de beslissing genomen om ook op donderdag 5 mei te vertrekken.
De eerste reis van ons ging naar Siracusa, wij hebben onderweg dolfijnen gezien, niet veel wind gehad en gingen in het donker ten anker in Siracusa.

De laatste blik op Siracusa


Afstand die wij onze eerste dag afgelegd hebben is 66 mijl.

Die nacht hebben wij geslapen als een blok beton, wij zijn de volgende morgen naar Crotone vertrokken, dat werd een nachtje doorvaren. Ook die reis was er niet veel wind, de volgende dag ’s avonds zijn wij voor anker gegaan voor het strand van Leonardo, dat is vlak voor de haven van Crotone.
In 33 uur hebben wij een afstand afgelegd van 157 mijl.

Na wederom een fantastisch nachtje gepit te hebben zijn wij na een heerlijk (zondags) ontbijtje de haven van Crotone ingevaren. Gelijk na het aanmeren hebben wij beide wasmachines van de jachtclub YKC helemaal volgeladen, daarna hebben wij de boot volgehangen met het wasgoed. Wij hadden de was al in Marina di Ragusa willen doen, maar daar waren alle machines bezet. Zo erg is dat ook weer niet want de machines van Crotone wassen veel beter.
Niet dat het hier een rustig dagje werd, want het lag hier volop met bekenden.
Te weten: Cosi, Tetamanu, Orion, Buona Vista en ook kwam Elio van de werf van vorig jaar even voorbij. Zodat het toch nog een druk dagje werd.

‘s Maandags werd ook een drukke dag met de laatste Italiaanse boodschappen. Daarna de halve stad afgesjouwd voor een stukje kunstgras, want Sophia kwam op het schitterende idee om de bodem van de dinghy te bekleden met kunstgras, natuurlijk ook weer ter bescherming van uv-straling. Wij zoeken nu nog een kunstkoe.
Wij zijn ons aan het voorbereiden om van hieruit naar Griekenland te gaan, dit wordt een afstand van circa 140 mijl.

Morgenochtend (10 mei) hebben wij een weather window van 48 uur om daar te komen. We hadden hier nog best een paar dagen aan vast willen plakken, want er komt hier vlakbij van 11 t/m 14 mei een enorme grote markt. We kunnen natuurlijk nog wel blijven liggen maar dan liggen wij hier zeker nog een week verwaaid. Wij hebben nu zo’n beetje alles voor elkaar om morgenochtend te vertrekken. Het zal wel even stil worden omdat wij eerst nog een Griekse telefoonkaart moeten regelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten