vrijdag 27 mei 2016

Van Ormos Valtou naar Preveza

In Ormos Valtou hebben we 3 dagen  met hevige regen, onweer en af en toe harde wind rukken achter het anker doorgebracht. De laatste dag kwam Sophia op het idee om het regenwater op te vangen, dit was een groot succes, binnen één uur hadden wij 2x flessen van 1,5 liter water gevuld.
Helaas hield de regen op en moesten wij het hiermee doen.

Zondag ’smorgens werden wij gewekt met een heerlijk zonnetje alsof er nooit iets gebeurd was. Wij zijn daarna naar Garitsa bay gevaren, ten zuiden van Corfu stad, om daar de volgende dag de internetkaart te kopen en boodschappen te doen, want wij waren door al het verse spul heen.
De afstand was 14 mijl.

Maandag zijn wij gelijk in de dinghy gesprongen om naar de vaste wal te varen. Helaas liet de buitenboordmotor het afweten, wij zijn peddelend naar de stad gevaren.
Na alle inkopen gedaan te hebben zijn wij terug naar de boot gegaan, er stond wind en de zee begon al aardig te golven. Nadat wij droog aan boord gekomen zijn, heeft Gerrit geprobeerd de buitenboordmotor aan de praat te krijgen, helaas is het niet gelukt. Na circa 20 seconden draaien sloeg de motor telkens af. Onderwijl begon de zee zich aardig op te bouwen, waardoor wij geen rustige nacht hadden. Dat hebben wij geweten ook. Een Engels bootje wat vlakbij lag is diverse malen van zijn anker afgeslagen. Op een gegeven moment hoorden wij snachts een kreet vlakbij. Wij schoten als een raket uit bed met de gedachte dat er ergens iemand overboord lag. Maar nee (gelukkig), de man moest hevig over zijn nek de visjes voeren. Dit is die nacht nog een paar keer gebeurt, maar daarvoor zijn wij niet meer ons bed uitgekomen. Het schip steigerde achter zijn anker als een dolle stier, daarom vonden wij het niet verantwoord om daar te blijven liggen. Wij zijn 'smorgens vroeg verhaald naar Akra Metaxa, vlakbij Gouvia.
Hier lagen wij heerlijk rustig en hebben wij even wat slaap ingehaald.
Afstand 5 mijl.

Op woensdag 25 mei hebben wij na een fantastisch rustige nacht het anker opgedraaid en naar Parga gevaren.


De eerste uren hebben wij op de motor gevaren, daarna begon het stevig te waaien en konden wij lekker zeilen. Wij zijn ten anker gegaan voor het strand van Parga.
Gezien vanuit zee is het een pittoresk plaatsje wat erg toeristisch is.
De afstand was 37 mijl.

De volgende dag zijn wij met een heerlijk windje richting Preveza gegaan. Eenmaal daar aangekomen stond tot onze verrassing een compleet ontvangstcomité klaar. Met het afmeren werden wij door het comité geholpen het werd passen en meten, de Buona Vista schoof een stukje op, een andere buurman ging wat naar voren en toen pasten wij daar tussen. De bemanning van Tristan II kwam ook net met een huurauto aan scheuren en even later was ook de Lunde van de partij, want die zaten net achter ons aan. Dit draaide uit op een zeer gezellig samenzijn.
De afstand was 30 mijl.




1 opmerking:

  1. Hallo Gerrit & Sophia , wij zijn gisterenavond toegekomen in Gallipoli na een wild ride van 75 mijl met snelheden van boven de 8 knopen . Dat krijg je dan wanneer de dingen onderaan een scheerbeurt hebben gekregen :-) . Evenwel een prachtige zeilrit waarbij de windvoorspelling voor één keer wel correct was. En zoals dikwijls , de laatste loodjes wegen het zwaarst , kregen we het laatste uur ( tegen de kust , die verduivelde compressie niet ) 30 knopen in de bak. Dat alles was snel vergeten op de beschutte en doodkalme zee ankerplaats. Maar even over Greece nu , over een goeie week doen we de oversteek naar Corfu en willen we zo snel mogelijk een internet sim , kunnen jullie ons even wegwijzen waar we moeten zijn en eventueel welke formules de Papandreousen (Grieken) ons kunnen aanbieden ?

    αργότερα ( das blijkbaar Grieks voor ...tot later)
    Lizzy & Bob

    BeantwoordenVerwijderen