zondag 5 juni 2016

Reis in de Noord Ionian

Nadat wij in Preveza al alle inkopen hebben gedaan zijn wij op zaterdag van de stadskade naar de oostkant verkast en zijn daar vooranker gegaan. Hier lag ook de Marysol, waar wij nog een poosje mee gebabbeld hebben. Daar hebben wij eindelijk eens een keertje gezwommen, het water was wel aan de frisse kant.

De galeihaven van Lefkas
Op zondag 29 mei (we waren toen precies vijf jaar onderweg) zijn wij naar Lefkas gevaren, waar wij nog een plekkie vonden aan de stadskade tussen de charterboten, precies tegenover de supermarkt.
Afstand 9,5 mijl

Hier ging het reddingvlot en buitenboordmotor voor onderhoud aan de wal. Intussen hebben wij met de Tristan II, die daar ook voor onderhoud lag, een auto gehuurd. Onze bedoeling was naar de kloosters van Meteora te rijden, maar na een berekening bleek dat wij in één dag 450 km moesten rijden, dat hebben wij dus maar niet gedaan. Wij zijn toen maar een rondje Lefkas gereden waarbij wij hele leuke plekjes gezien hebben. Ook zijn wij even langs de Lidl gegaan om de benodigde inkopen aan boord te halen.
De buitenboordmotor werd één dag nadat hij opgehaald was weer terug bezorgd met de mededeling dat het brandstoffilter verkeerdom gemonteerd zat. Dit moet al bij de dealer in Nederland gebeurd zijn, het heeft gelukkig geen schade aan de motor toegebracht maar alleen maar ongemak. Vrijdags werd eindelijk tijdens de lunch (hoe kan het ook anders) het reddingvlot terug gebracht.
Wij hadden het geluk om bij de charterskade te liggen en daardoor waren wij geen liggeld verschuldigd en wij hadden ook nog gratis stroom. De meisjes van de schoonmaakploeg waren niet te beroerd om onze drinkwatertank af te vullen, daarvoor hadden wij al een tip gekregen van een tapkraan in een put en er was ook al een watertappunt gekraakt.

Op vrijdag nadat het reddingvlot aan boord gebracht werd moesten wij gelijk vertrekken (er moest plek gemaakt worden voor de jachten die terug kwamen), wij zijn toen richting Lygia gevaren en zijn daar voor anker gegaan (dit is nog in het kanaal van Lefkas). Dit is maar een afstand van 2,5 mijl. We hebben daar heerlijk geslapen.

De volgende morgen werden wij gewekt door het zonnetje, m.a.w. kom uit je nest luie sodemieters!
Na ankerop zijn wij langs het eiland Skorpio gevaren, wat vroeger eigendom was van Ari Onassis.

Het gebied is streng verboden te betreden, alleen in de baai waar het hutje van Jackie Kennedy staat mag je voor anker, helaas is het daar 25 mtr. diep, dus voor ons geen optie. Daarna zijn wij doorgevaren naar Poros – Rouda, waar wij voor anker gegaan zijn.
Afstand 13,6 mijl.


Na een heerlijke nacht geslapen te hebben zijn wij zondags ankerop gegaan en richting Kalamos gevaren. Daar werden wij door Georges, eigenaar van de taveerne die zichzelf heeft uitgeroepen tot havenmeester, opgewacht hij heeft ons geholpen met het afmeren.
Bij hem kan je eten, douchen en de was laten draaien, dat laatste is onze bedoeling om morgen te doen.
De afstand was 14,4 mijl.

Georges was somber over het weer van de laatste tijd en over de Griekse economie. Hij zei het weer is net als de economie allebei zeer onstabiel.


2 opmerkingen:

 1. Hoi luitjes even bij gelezen over jullie avonturen. Ook een leuk stukje gezien in de Zilt. Groeten, P&D van LDV.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi,

  I’m really impressed with your blog article, such great & useful knowledge you mentioned here

  buitenboordmotor onderhoud:-"YOp zoek naar een goed Buitenboordmotor Onderhoud, boot te

  koop & trailer in Nederlands. U kunt eenvoudig bekijken ons gehele aanbod @ justmarine.nl."

  Visit Site :- http://justmarine.nl/

  BeantwoordenVerwijderen