maandag 13 juni 2016

Terug naar Lefkas voor wat probleempjes

Op dinsdag 7 juni hebben wij het leuke haventje van Kalamos verlaten.  In het begin was het windstil en behoorlijk warm. Wij hadden het idee om onderweg te gaan zwemmen maar daar is niet veel van terecht gekomen want toen wij aan de zuidkant van het eiland Kastos voeren stak de wind op. Wij hebben toen de Genua gezet en binnen een half uur hadden wij noordwest 5. Met deze gang ging het als een speer naar Vathi. Vlak voor de baai viel de wind weg, maar in de baai poeierde het als een gek. Wij zijn diep in de baai voor anker gegaan, op 4 mtr. diepte met 35 mtr. ketting ervoor.

De afstand was 22 mijl.

We lagen hier nog met 2 andere bekenden, nml. SY Sparkle van Annemie en Patrick en SY Marysol van Catahrine en Karsten. Vanwege de wind zijn wij niet gaan buurten.

De volgende ochtend hebben wij de dinghy gestreken, motortje erachter gehangen en richting Sparkle gevaren, helaas na 2 minuten hield het motortje ermee op en was met geen mogelijkheid meer aan de gang te krijgen. Sparkle heeft ons opgevangen en een lift gegeven naar de wal, daarna hebben zij ons weer naar boord gebracht.
Karsten en Patrick hebben van alles geprobeerd om ons motortje weer aan de praat te krijgen, jammer genoeg liep dat op niets uit.
Voor ons stond het dus vast dat wij weer terug naar Lefkas zouden gaan om dat ding nu definitief te laten repareren.
De volgende dag heeft de Sparkle ons uitgenodigd samen met de Marysol. Catharine en Patrick zijn met de ‘speedboot’ aan de wal taart wezen halen en hoe!

Vrijdag zijn wij ankerop gegaan en hebben verhaald naar Ormos Khoinos, dat is een ontzettend mooie baai maar wel erg stijl, de diepgang loopt van 25 mtr naar plotseling 8 mtr. er is niet veel plaats voor meerdere schepen en iedereen wil hier graag voor anker liggen. Logisch ook want het is een droom plekje!
De afstand was 2,3 mijl.

De volgende ochtend werden wij opgeschrikt door een vreselijk kabaal, snel naar buiten gekeken wat er aan de hand was, wat bleek het was een balkende ezel. Nooit geweten dat zo’n klein beestje zo’n ontzettende herrie kan maken.
Na het ontbijt zijn wij samen met de Sparkle ankerop gegaan om naar Vlikho baai te varen. Patrick heeft eerst 's morgens nog geprobeerd om met zijn drone alle 3 de schepen te filmen, maar helaas was er een technisch defect, dus geen film van dit prachtige ankergebied.

Patrick met Llano op achtergrond
SY Sparkle

SY Llano

Wij zijn halverwege de middag voor anker gegaan in Vlikho baai. Gerrit en Patrick hebben water gebietst bij een steiger van een charterbedrijf, wij hadden geen water nodig maar de Sparkle wilde hun watermaker niet gebruiken omdat ze binnen 2 weken naar huis gaan en het is een heel werk om dat ding schoon achter te laten.
Afstand was 21 mijl.

Zondagochtend zijn wij, nadat wij eerst de Sparkle gedag hebben gezegd, verkast naar de kade van Lefkas. Gelukkig konden wij daar nog een leuk stekkie vinden, waar wij elektriciteit en een illegale waterput vonden.
De afstand was 8,8 mijl

Wij liggen hier met de kont richting de taveernes dus het is hier de hele dag een komen en gaan van mensen en natuurlijk met de bak en braadgeuren erbij.
Maandagmorgen gelijk de motormuis gebeld om ons motortje alsnog te repareren. Dat heeft hij gedaan en het werkt nu goed. De prijs was deze keer € 0,00 en hij verontschuldigde zich omdat wij terug gekomen zijn.
Maar er deed nu zich weer een ander probleem voor. Het toilet deed het niet. Wij hebben de pomp uit elkaar gehaald enkele onderdelen vervangen en daarna deed hij het nog niet. Daarna hebben wij de oude pomp weer gemonteerd en hetzelfde euvel blijft. Wij hebben navraag gedaan bij de Nederlandse importeur, deze wist het ook niet en heeft contact opgenomen bij de fabriek in Amerika. Zij zeiden hoogstwaarschijnlijk afvoerslang verstopt. Dus wij weten wat ons morgen te wachten staat. Wij hadden vanmorgen een verschrikkelijke regenbui met windstoten maar nu zitten wij droog in de kuip. Morgen zien wij wel weer verder.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten