dinsdag 12 juli 2016

Van Kyparissia naar Methoni

Op de route van Katakolon naar Kyparissia  was in het begin het water zo vlak als een spiegel, daarna heeft het nog een uurtje gewaaid, zodat wij nog een beetje konden zeilen, het laatste stuk was weer zoals vanouds: geen wind! Onderweg zijn wij ook nog dolfijnen tegengekomen maar die hadden geen trek in een showtje.  Bij het aanmeren in Kyparissia zat er bijna een schildpad klem tussen de kade en onze boot, niet dat deze gasten er last van hebben want ze hebben een schild, maar toch wil je dat die beesten niet aan doen.
De afstand was 30 mijl

Het plaatsje is hier heel leuk, alles is volop verkrijgbaar, havengeld nul, en (warm) water uit de kademuur. Met het water kan je ‘s middags de was meedoen, maar als je wil bunkeren moet je  het ‘s morgens doen, want dan heb je een acceptabele temperatuur.

Op zaterdag zijn wij vertrokken naar Pylos met windstil weer maar lekker warm.
Wij zijn daar de nooit afgebouwde jachthaven ingedoken, er is geen elektra en geen water, toch kwam er een soort van nep havenmeester langs om € 5,00 te innen. Daar zijn wij niet op in gegaan en hebben € 4,00 in z’n handen geduwd met de Nederlandse woorden: opzouten en wegwezen.  Wij hebben de dagen erna geen last meer van hem gehad.


Op zaterdagavond hoorden wij muziek in één van de achterafstraatjes, dat trok ons als een magneetje aan. Wij zijn daar gelijk gaan kijken, daar bleek een muziekdansfestival aan de gang te zijn in Noord-Griekse/Balkan stijl. Een muziek en dans wat wij nog nooit gezien of gehoord hadden. Daar zijn wij dus blijven plakken tot het einde toe.

Afstand 28 mijl

Op woensdag zijn wij vertrokken naar de Noordoostkant van de baai, wij zijn geankerd bij het voormalig paleis van Nestor.

De ankerplek ligt in fantastisch helder water tussen vaste wal en eiland, zodat er altijd frisse wind staat en het water glashelder is, de doorvaartdiepte hiertussen is circa 50 cm. zodat er alleen kleine bootjes tussendoor kunnen. Voor ons is dit een paradijsje op aarde.
Afstand 2,5 mijl

Het paleis van Nestor is gebouwd 1500 jaar VC. Het schijnt een prachtig paleis geweest te zijn, maar het is 1200 jaar VC afgebrand en de Venetianen hebben daar een fort op gebouwd dat door de Turken flink onderhanden is genomen. We hebben de klim naar het fort volbracht, zei het met piepen en kreunen. Maar onze vrienden van de Marysol hebben daar stukjes steen gevonden met hele oude afbeeldingen.
Zaterdags zijn wij weer ankerop gegaan en zijn bij de stadskade van Pylos gaan liggen en hebben de voorraad weer eens aangevuld (daar wij op de ankerplaats geen boodschappen konden doen)
Afstand 3 mijl

Hier gebeurde een klein accidentje. Wij hadden een watertap gevonden, waar wij onze slang op aansloten en onze waterbunker gevuld hebben met heerlijk fris water. Aan de Franse voorburen vroegen wij of zij ook water wilden en dat wilden ze maar al te graag. Nadat iedereen gevuld was met water kwam er een mannetje die de voorburen van water zou voorzien (die was  door hun de vorige dag besteld). Hij was ontzettend boos dat wij hun aan water hadden geholpen. Hij eiste van ons dat wij hem € 7,00 zouden betalen (dat is zijn tarief), maar wij  zeiden dat hij dat kon vergeten en dat wij dachten circa 100 liter te hebben getankt en dat dat geen € 7,00 waard is. Wij hebben hem € 2,00 gegeven dat vonden wij welletjes en de Franse voorburen hebben wel betaald. Dat gaf nog aardig wat heisa, maar uiteindelijk is hij afgedropen.
De volgende dag, zondag zijn wij vertrokken naar de baai van Methoni.

Wij zijn daar tussen de andere schepen voor anker gegaan.
Wij vinden het hier een ontzettend leuk plaatsje, het is niet groot, maar er is alles voorhanden en een groot fort om te bezoeken.

De afstand was 8 mijl


1 opmerking: