woensdag 5 april 2017

Prijsuitreiking en terug naar boord

Gelukkige winnaar
Mieke had  de juiste oplossing doorgegeven van de prijsvraag van vorig jaar en heeft van de winter haar prijs in ontvangst genomen.

Hoera, op 27 maart het vertrek vanuit het heerlijke weer van Utrecht naar het regenachtige Kreta.

Om te beginnen sjouwden wij ons een bult met de tassen naar de stadsbus, omdat wij elke kilo die wij mee mochten nemen ook gebruikt hebben. Verder met de trein naar Schiphol, waar wij de hele weg hebben gestaan, omdat de tassen niet bij de zitplaatsen pasten. Nadat wij op Schiphol hebben ingecheckt en door de handbagage controle gingen werd er iets vreemds in Gerrits tas ontdekt, dat bleek onze nieuwe ankerconnector te zijn. Na enig uitleg begreep de security waar het voor bestemd was, tegelijkertijd speelde zich een kleine ramp af, omdat de externe harde schijf op de harde tegelvloer terecht kwam, waar na onderzoek aan boord en in de winkel in Agios Nikolaos bleek dat hij ter ziele was, later hierover meer. Na een goede vlucht met Aegean Airlines, met notabene ‘maaltijd’ en drank, hadden wij een overstap in Athene naar Heraklion. 
Informatie in het vliegtuig

Eenmaal in het vliegtuig naar Heraklion werd Gerrit gevraagd of hij uit het vliegtuig wou komen, omdat er in onze tas ‘iets vreemds’ was ontdekt. De tas werd omgespit en na enig gezoek bleek het alarmlicht wat wij bij Lidl hadden gekocht, afgegaan was. Na stress om alles weer in die tas te krijgen, vertrok het vliegtuig 10 minuten te laat, gelukkig met tas en alarmlicht. Bij de landing in Heraklion stonden Yvonne en Dico van “SY Puff” ons op te wachten, zij hadden ons van te voren al gezegd dat zij ons kwamen ophalen met een huurauto. Ze hebben hier in de haven namelijk een afspraak, dat ze met 8 boten voor langere tijd een auto huren, waarbij iedereen 1 dag de auto ter beschikking heeft, dus wij waren echte bofkonten dat wij keurig voor de boot werden afgezet. Na nog even geborreld te hebben op de Puff en zij hebben gelijk onze eerste boodschappen afgegeven, zijn wij terug aan boord gegaan, nog wat rommel gaan opruimen en daarna in diepe slaap gevallen.

De volgende dag was het zwaar bewolkt, wij zijn gelijk onze boodschappen gaan doen, wat maar goed was ook, want in de middag begon het te hozen wat 2 dagen geduurd heeft. Zo schiet het werk niet op, onze boot staat nog steeds op de wal en er moet gepoetst worden en er moet antifouling aangebracht worden. Omdat wij voor vertrek (in 2016) de boot al geschuurd hadden, hebben wij gelijk met de werkzaamheden kunnen beginnen toen het droog werd. 

De eerste laag
De boot is in 1,5 dag in de antifouling gezet, 
Bijna klaar
hier en daar op de romp nog een paar kleine poetsjes, toen was ze klaar voor te water te gaan. Dat zou op dinsdag 4 april om 11:00 uur gebeuren, maar om 10:00 uur stond de kraan al klaar. Daar hebben wij ontzettend veel geluk mee gehad want toen was net de wind gaan liggen, die had die nacht ervoor flink doorgeblazen. 
Onderweg naar het water
Wij zijn eerst naar buiten gevaren om onze vuilwatertank te lozen. Toen wij terug waren in de box waar wij moesten gaan liggen, wakkerde de wind weer aan, dus alles net op tijd voor mekaar.

Intussen hebben wij contact gezocht met Elise en Johan om te vragen of zij voor ons een nieuwe harde schijf wilden kopen. Gelukkig hebben wij 2 externe harde schijven (backups) één voor thuis en één voor aan boord, die wij altijd als handbagage meenemen, dus gevraagd of zij de backup van thuis wilden ophalen en de gegevens willen overzetten naar de nieuwe. Want Elise en Johan komen 18 april naar Agios Nikolaos toe. Inmiddels is de nieuwe besteld en de backup uit onze flat gehaald. Wij zijn erg blij dat Elise een paar schoenen minder mee wil nemen om zo plek te maken voor onze nieuwe harde schijf in de bagage.

De eerste barbecue hebben wij inmiddels achter de rug, die wederom oergezellig was.

Maandagmorgen hoorden wij dat Rob van SY Bold Black Bear plotseling opgenomen is in het ziekenhuis met hele hoge koorts. Aangezien er in Griekenland de familie voor de zieke moet zorgen, wordt er nu om de beurt (een aantal bootjes o.l.v. Yvonne van SY Puff) eten en drinken bij hem gebracht, wij gaan morgenochtend met uitgeperst sinaasappelsap en heet water (voor thee) naar hem toe, alle lof voor Yvonne hoe ze dat allemaal regelt👍.

Wij zien uit naar de komst van Elise en Johan.

Afscheidskaart van Karla en Jan



1 opmerking:

  1. Tjongejonge, dat is weer een hoop spectakel met dat gereis. Het ziet er allemaal weer prachtig uit en ik ga de boel weer volgen. Bon vent
    Car

    BeantwoordenVerwijderen