maandag 24 april 2017

Nog niet genoeg van Kreta


Pijlinktvissen komen de romp inspecteren
Als dit blog is geplaatst is Rob van de Bold Black Bear weer op zijn eigen bootje, het schijnt dat hij hersenvliesontsteking heeft gehad, hij is erg zwak en gelukkig is zijn vriendin ook weer aan boord, zij was zelf voor medische zaken in Nederland toen Rob in de problemen kwam. Hij kreeg in het ziekenhuis de medicatie maar de zorg bleef uit. Dus de medicijnen werden wel uitgedeeld maar hij kreeg er geen water bij, daar moet de familie voor zorgen.

Ondertussen zijn wij bezig met de boot weer zeeklaar te maken, alleen de dinghy loopt nog heel sarcastisch aan één tube leeg! Er is al heel wat plaksel op de boot gesmeerd en de vraag is, is het gewicht van de boot onderhand net zo zwaar als alle lijm? Maar wij geven nog niet op. Het idee is om de naam te wijzigen in Velpon!

Onze werklijst begint nu aardig klein te worden, vandaag heeft de motor een onderhoudsbeurt gehad, maar dat ging niet van een leiendakje, tijdens het opzuigen van de oude olie vloog de slang er af waardoor de kombuis een ander kleurtje kreeg. Maar na alle rampen is alles toch gelukt en heeft de kombuis een extra schoonmaakbeurt gekregen.
Maar nu even een paar dagen terug.
Wij kregen van de haven een paaspakket
Dit  jaar valt toevallig het Orthodoxe en Christelijke paasfeest gelijk.
Pasen is in Griekenland een groter feest als kerst, wij hebben bij het binnenmeer een groot spektakel meegemaakt, met veel vuurwerk, brandende kaarsen en het verbranden van Judas.


Verbranding van Judas


Zondag, 1 e paasdag was hier een paas BBQ, waarbij ons aangeboden werd:
Menu - €10.00 per person

Roasted Lamb with Mint Sauce
Roast Loin of Pork with Crackling

Roast Potatoes
Seasonal Vegetables

Dessert
Wine and Beer Included

Lam aan het spit
De buren waren een lam aan het grillen.

Het smaakte voor treffelijk.

Dinsdag arriveerde Elise en Johan, zij hadden naast de jachthaven een appartement gehuurd.
Wij hebben met ons viertjes een maaltijd aan boord gegeten.
De volgende dag zijn wij in de middag naar de grotten van Milatos gegaan. 


Waar de Turken honderden mensen hebben verbrand en vermoord, aan de plafonds kan je zien wat er gebeurd is, een beetje sinister alles, het is er nog precies zoals het toen was, alleen de botten zijn in een glazen kist gegaan. Er is zelfs een kapelletje wat één maal per jaar in gebruik wordt genomen.

Donderdags woei het hier als de rook en zijn wij morgens aan boord gebleven en in de middag zijn wij vertrokken naar Kritsa. Een aardig plaatsje maar wij waren er snel uitgekeken.


Wel kwamen wij daar allemaal geiten tegen die door de hoeder geroepen werden. Dus die beesten maakten geen aanstalten om voor ons plaats te maken.


Wij zijn toen de bergen in getrokken, wat een erg ruig gebied is, wij hebben zelfs nog sneeuw gezien op de hellingen van het hooggebergte. 


Maar op een gegeven moment hield de weg op, terwijl de kaart meer aan gaf.
Wij zijn gekeerd en hebben de weg terug genomen.

Vrijdag stond er te veel wind om de visite mee te nemen op een zeiltoer, dus er werd besloten om een autotour naar Vai te maken. Na de kustweg gevolgd te hebben, zijn wij naar een, voor ons bekende bananenplantage gereden, daarna zijn wij door gereden naar Vai die bekend staat om zijn palmen. 

Het was er koud. Daarna zijn wij dwars door het gebergte naar de zuidkant van het eiland gereden waar wij op een leuk strandje wat gegeten hebben.


Na vele bergen en dalen zijn wij weer terug aan boord geland.
Voor zaterdag was er regen voorspelt en die kwam ook rijkelijk naar beneden, inclusief zand. Wij hebben een maaltijd aan boord voorbereid die wij in het appartement van Elise en Johan hebben afgebakken.
Zondagmorgen hebben wij ‘helaas’ weer afscheid genomen van Elise en Johan, het waren een paar gezellige dagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten