maandag 10 juli 2017

Lesbos

We zien hier op Inousses de geiten zelfs over de boog van de ingang van de kerk lopen en het is niet eens zondag.


De wind bleef doorstaan zodat er van zwemmen niet veel kwam.
We hebben het anker op 28 juni opgehaald en zijn richting Lesbos gevaren, wij zijn daar in de baai Skala Loutra voor anker gegaan, wat was het heet, echt heet!
Afstand 45 mijl.

Opknappertje of alleen onderkomen
voor de kippen?
Hier hebben we lekker kunnen zwemmen. Er is een piep klein winkeltje waar je verse groente kan krijgen en met een beetje geluk ook brood, de eitjes zijn wel kakelvers, maar vers vlees is niet te verkrijgen, het was onze geluksdag dus wij hadden weer vers brood.

Na 3 dagen zijn wij anker op gegaan en naar Plomari gevaren. Bij het afmeren zijn wij de eerste 2 keren verjaagd door de vissers, maar op de stadskade werden wij met rust gelaten, buiten de zwerfkatten om want die vonden onze boot heel erg interessant.
De afstand was 16 mijl

In Plomari wordt de echte Ouzo gestookt en wij hebben het museum/stokerij van Barbayanni bezichtigd met een proeverij op het eind.

De flessen staan klaar, proeven maar!
De stokerij!
De dag erna zijn wij naar Mitilini vertrokken met een afstand van 21 mijl.
Omdat het zo hard woei, zijn wij in de jachthaven enkele dagen blijven liggen en hebben een auto gehuurd. Hiermee hebben wij Lesbos kriskras afgereisd en natuurlijk bij Lidl boodschappen gehaald.
We hebben geprobeerd om in het natuurpark te komen van het versteende woud, helaas er zat een groot slot op de ingang. 
Twee dikke vrienden.

Maar bij de ingang stond een paard wat belette om Sophia uit de auto te laten komen, maar na een paar minuutjes waren het toch dikke vrienden.
haardhout nodig van 20 miljoen jaar oud?


Bij de ingang van de jachthaven Mitilini staat een stukje boomstam, het is ‘slechts’ 20 miljoen jaar oud. Flinke leeftijd dus!

Zondag zijn wij vertrokken naar Aristero Beach om daar voor anker te gaan.
Deze afstand was 11 mijl

Wij zijn expres daar voor anker gegaan omdat wij de volgende dag om 07:00 uur het anker op willen halen voor de tocht naar Sigri en daar gaan wij in de baai voor anker.
Deze tocht begon wij rustig, maar in de middag woei het 35 knopen (windkracht 8) wat later weer afzwakte. Alle zeilen hebben alle standen gestaan en zelfs heeft even de motor mee moeten draaien. Wij kwamen rond 15:30 uur aan en liggen hier met een flinke wind toch heerlijk rustig, dat wordt prima slapen vannacht.De hele boot zit van achter tot voor vol met zout en we hadden het een paar dagen geleden in Mitilini van al het zout ontdaan, helaas.
De afstand was 48 mijl.

De volgende dag zijn wij met de dinghy naar de wal gegaan om een broodje te kopen en om het museum van “het versteende woud” te bezoeken. Het natuurpark konden wij een paar dagen geleden niet in, wij stonden daar voor onverklaarbare reden voor gesloten deuren, van hieruit is te het ver om daar te komen. 
Het museum is kleinschaliger daar staan mineralen en fossielen vanuit diverse landen over de wereld tentoongesteld.

Kerkje van Sigri


Molivos op Lesbos
Wij willen van hieruit naar Efstratios, een klein eilandje. Een tocht van circa 50 mijl, dus wij wachten het goede weer/wind af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten