zaterdag 19 augustus 2017

Samothraki

Nog steeds op Samothraki het probleem werd veroorzaakt door Gerrit die een enorme buikgriep opliep, wat een week duurde voordat het over was. Maar doordat de Meltemi hier flink op stak was er dus geen kans om hier weg te varen.

Wij handden een illegaal waterkraantje gevonden, echter na een paar dagen werd de waterleiding verlengd en voorzien van twee extra aansluitingen en de dag erna werden op de kranen sloten gezet. De constructie van de kranen waren zo gemaakt dat je heel simpel met slot en al de kranen open te krijgen waren, zodat wij gewoon het water konden gebruiken om het schip schoon te maken en douchen kon ook nog, wij zijn niet de enige die hier op deze manier gebruik van maken.

Van Bulgaren (die onder Nl vlag Amsterdam varen) hebben wij een bord vol met gefrituurde sardientjes en sepia’s gekregen. Er is hier aan boord erg van gesmuld en de dag erna was er nog genoeg.

Een auto huren zat er ook niet in, maar gisteren kregen wij toch een “oud barrel” te pakken om het eiland te verkennen. Wij kunnen merken dat wij nu in het hoofdseizoen zitten, wij begonnen met € 25,00 per dag (op Tilos) en nu voor deze auto € 70,00. 

Wij zijn naar de Sanctuary of the great gods (Heiligdom van de grote goden) gereden. Er lag veel steen omdat door de eeuwen alle aardbevingen grondig hun werk hadden gedaan. Alle stenen liggen er nog genummerd en wel. 

Men heeft hier het beeld van Nike opgegraven en is in het Louvre in Parijs te zien. Helaas was het binnen museum gesloten zodat de achtergrond informatie niet te vinden was.
Daarna zijn wij met het versleten karretje naar de watervallen gereden. Waarbij wij het pad tot halverwege gevolgd hebben. Dat pad bestond uit boomstronken, rollende stenen en modder. 

Aangezien het er wederom uit zag als stroomversnellingen i.p.v. watervallen zijn wij weer halverwege teruggekeerd.
Daarna hebben wij eerst bij een strandtentje bijgetankt en zijn daarna naar de hoofdstad Chora gereden. 

Deze naam kom je in Griekenland heel veel tegen omdat deze dorpen beter beveiligd waren tegen Turken en piraten en lagen altijd een stuk landinwaarts. In Chora hebben wij lekker gegeten op een leuk terrasje. Daarna zijn wij naar de zuidpunt gereden waar wij belanden in een karrenspoor voor vierwieldrive, na enig gezwoeg kwamen wij hier ook weer uit.
Aan het einde van de dag hebben wij de auto weer ingeleverd.

Op 10 augustus kregen wij een bericht dat er een dochter "Isa" geboren was bij Inge en Augusto. Jullie van harte gefeliciteerd en de ‘blommen’ zijn inmiddels gearriveerd.


Doordat de Meltemi flink heeft door gestaan was de boot helemaal vol met zout en zand, het leek net of wij tegen de golven in hadden liggen beuken. Dit heeft ons een hele ochtend gekost om al het zout en zand weg te poetsen. De bedoeling is om morgen naar Thassos te varen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten