donderdag 26 juli 2018

Er gebeurd hier nog wel eens wat . . . en de prijsvraag


Na de afspraak met de autoriteiten bleken dat wij de verzekeringspapieren nog aan boord te hebben liggen en deze konden niet overhandigd worden, na veel gebabbel hebben wij plechtig beloofd dat wij ze per mail zullen versturen, dat werd gelukkig geaccepteerd, met een rekening van € 35,65 dat is onze duurste brugopening die wij ooit hebben betaald.

Zij vertelden ons uitgebreid de procedure, waar we moesten wachten en hoe het oproepsysteem werkt. De brug gaat maar één keer per dag open en dat is dan in de nacht als het tij kentert,
In ons vorige blog deelden wij mee dat de brug niet op vrijdag draait, dat staat in de ‘Pilot’ maar op vrijdags gaat de brug ook open, even bij deze de rectificatie.
Keurig rond 23:30 uur werden wij opgeroepen om ons klaar te maken, een kwartier daarna werden wij weer opgeroepen dat wij ‘nu’ door de brug konden komen. Goed geregeld zou je zeggen, maar  . . . diverse schepen gingen al door de opening zonder op hun beurt te wachten, dus toch nog eigenlijk een beetje puinhoop. De opening is maar 39,3 meter breed, dus erg veel ruimte is er niet.

Toen wij door de brug voeren hoorden wij een kreet “LLANO”, wat bleek Koos van CO2 stond bij de slagboom van de brug. Wij hebben aangelegd bij de stadskade, net buiten het lawaai van restaurants en taverna's. Even later kwamen Corry, Koos en Poros (= hond) even langs en dat eindigde tot in de late uurtjes of eigenlijk vroege uurtjes.

Uitzicht vanaf de kuip
De volgende avond bleek er een optreden te zijn van Lampros Gonzales (o.a. te zien op Facebook) net 13 meter naast de boot dat was om 23:30 uur afgelopen.

Op donderdag 19 juli zijn wij vertrokken naar Limni, de tocht was vrij saai en wij hebben 22,5 mijl afgelegd.
Het is een klein haventje, wat erg gezellig is en waar alles te koop is, zelfs de kapper is hier even bezocht. Het heeft een klein kiezelstrand waar je lekker kan zwemmen, daar hebben wij dapper gebruik van gemaakt want het was ook echt heet weer. Wij zijn 4 dagen blijven liggen.

Op 23 juli zijn wij naar Loutra (op Evia) gevaren wij vonden een leuk plekje aan de kade, wat later een rattenval leek.
Afstand was 16 mijl

Een onaangekondigde storm ramde ons met dof geweld tegen de kademuur, waar een stuk van stootlijst aan stukken ging. Gelukkig heeft iemand de ferry gevraagd om ons en een Franse zeilboot een oppertje te geven zodat wij uit deze benarde positie konden komen. Er werd ons verteld jullie hebben maar 15 minuten om weg te komen want daarna moet de ferry weer verder, maar uiteindelijk is de ferry net zo lang blijven drijven totdat wij weg waren. Toppie voor het idee en heel fijn voor de medewerking van de ferry, want wij brachten toch maar mooi hun vaarschema in de war. De Franse zeilboot vertrok als eerste en wij volgden daarna. Na veel geduw en hulp van diverse handjes konden wij vanuit lagerwal wegkomen van de kade, wij zijn daarna een paar mijl verderop vooranker gegaan, daar was geen golfslag o.i.d. Na een goede nacht geslapen te hebben, zijn wij `s morgens eerst gaan puin ruimen, de helft van onze stootwillen zijn naar de knoppen gegaan, meestal horen wij zulk soort verhalen van andere boten, maart dit keer waren wij zelf de klos.

Gelukkig hebben wij 'zelf' geen schade opgelopen op wat blauwe plekken na die vooral Gerrit heeft en dan in de meest erge kleuren blauw tot donker pimpelpaars toe, Sophia heeft er minder, ook hebben wij beide wel erge spierpijnen, maar dat alles wordt vanzelf minder, hopen wij. Wij kunnen gewoon varen en vragen aan de winterwerf in Orei een taxatie van de schade.

Op dinsdag 24 juli zijn wij terug naar Loutra, maar dan in de haven, gevaren daar hoorden wij dat er een vreselijke bosbrand op vaste wal is, terwijl wij 2 weken daarvoor daar prinsheerlijk voor anker hebben gelegen, gelukkig hebben wij dat tafereel niet mee gekregen, bij ons is een hevige onweersbui over getrokken.

Prijsvraag
Ieder jaar nemen wij ‘iets’ mee vanuit Nederland, dat wij geven aan mensen die iets bijzonders hebben gedaan, de Grieken zijn beledigd als je hun met geld wil belonen, dus dat hebben wij op een andere manier opgelost.
Wat nemen wij mee vanuit Nederland?

Degene die het eerst met het juiste antwoord komt heeft gewonnen.
De oplossingen kunnen zoals gewoonlijk door gegeven worden per mail, sms, reactie op dit blog en natuurlijk ook per telefoon.
Over een maand geven wij door wie er heeft gewonnen, deze keer geen tip!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten