woensdag 8 augustus 2018

Gerepareerd en bestolen!


Op vrijdag 27 juli hebben wij Loutra verlaten en zijn door het Orei kanaal gevaren, waar een flinke stroom stond, dit waren wij al een tijdje niet meer gewent. Wij zijn in de baai van Vathikelon vooranker gegaan in 9 meter diep water, wij hadden 40 meter ketting nodig om fatsoenlijk te kunnen liggen.
Je ligt daar prima, met alleen een camping en verder geen voorzieningen, geen taveerna en geen winkels. ’s Nachts met huilende wolven waarop de honden aan de wal weer op reageerden en tegen de avond hebben we op het strand nog een Lynx gezien. Zo hebben wij hier onze eigen dierentuin.
De afstand was 20 mijl.

Op zondag zijn wij ankerop gegaan en naar Orei (op Evia) gevaren, het was er knap druk maar iedereen schoof een stukkie op zodat wij ook plek hadden. ’s Avonds begon het flink te onweren en hevig te regenen, zodat alles dicht moest en het lekker broeierig in de boot werd, maar gelukkig wij hadden daar walstroom, zodat de ventilator op volle kracht kon draaien.
De afstand 7,3 mijl

Wij hebben een bezoek gebracht aan de werf waar de boot gaat overwinteren en hij heeft ons een taxatie gedaan van de schade die wij hebben opgelopen in Loutra, gelukkig viel de taxatie mee!
Wij laten de herstellingen van de winter verrichten.
Orei is een heel leuk plaatsje, als je de kade oversteekt sta je op het strand, dit strand is ook voorzien van douches, daar hebben wij veelvuldig gebruik van gemaakt.

Vissers hebben een marmeren stier uit zee opgedoken, die ongeveer twee eeuwen voor Christus gemaakt is. Het leuke is dat het in Orei gebleven is en niet naar Athene is verplaatst, want Grieken hebben er een handje van om bezienswaardigheden van opgravingen e.d. gelijk naar Athene over te brengen.

Op de laatste avond in Orei begon men een installatie op te bouwen, wederom pal naast onze boot. Daar zaten enorme geluidsboxen bij, wij kregen het donkerbruine vermoeden dat onze trommelvliezen weer op proef gesteld werden en jawel ’s avonds om 21:00 uur brak het feest los met Grieks/Macedonische muziek en dansen.


Na een uurtje zijn wij toch maar één km verderop een terrasje gaan pakken, want na de muziek was er een soort quiz wat zo’n Grieks geratel gaf en waarvan wij natuurlijk geen snars van begrepen, rond 23:30 uur was dit festijn afgelopen.

Wij zijn woensdag vertrokken naar Volos. Wij hadden een nieuwe startaccu besteld en die zou daar afgeleverd worden. Op donderdag kregen wij te horen dat hij vrijdags bij ACS afgehaald kon worden.
Afstand 27 mijl

Gerrit met nieuwe accu en nog alles aan de railing!
Wij konden de accu keurig op tijd afhalen, maar tijdens het inbouwen bleken er totaal andere aansluitingen op te zitten, onze oude was met schroeven gemonteerd en de nieuwe met knijpers. Wij zijn toen aan het zoeken gegaan naar een elektricien en na bellen kregen wij te horen dat hij op maandag zou komen, dit alles met vertaling van zijn dochtertje. Echter op maandag verscheen er niemand, toen hebben wij contact gezocht met Pafkakia Boatyard Volos, deze zit aan de overkant van de baai. Hij gaf aan het dinsdag om 11:00 uur voor ons te monteren. Wij zijn maandag aan het einde van de middag naar de werf gevaren en zijn daar tegen een stukje kade gekropen. De werf bestaat al sinds 1880 volgens ons was dat ook te zien. Het wordt nu gerund door familie. Rond 11:30 stond Gregori met z’n maatje voor de boot om het zaakje om te bouwen. Gregori moest alles vertalen want de elektricien sprak geen woord Engels. Na een uur was de nieuwe accu aangesloten en doet het als een tierelier. Na lunchtijd zijn wij vertrokken naar Pigadhi.

Op Volos zijn wij zaterdag toen wij boodschappen deden bestolen van onze lifesling en de tas met snorkels, duikbrillen en waterschoenen die aan de reling vastzaten. Onze voorbuurman miste een stootwil met hoes. Hier heeft men dus ook last van mensen met lange vingers. Ze zijn gelukkig niet IN de boot geweest maar wel OP de boot, want dit was vanaf de wal niet te demonteren. De tas zat vast met een harpje, dus dat is ook niet zomaar even weg te rukken. Trouwens de waterschoenen waren toch al aan vervanging toe en de hoes voor de lifesling heeft Sophia 2 jaar terug gemaakt, want de originele was door de zon vergaan.

Helaas heeft Gerrit al een paar dagen last van zijn rug, dat in de avond begint op te spelen, in de ochtend gaat het goed en zo na 18:00 uur gaat het mis, hopelijk gaat het snel over hij wordt dan ook elke dag zorgvuldig met Voltaren ingesmeerd.
Afstand naar Pigadhi is 22 mijl.

Wij hebben in Pigadhi een boei opgepakt en zijn de volgende ochtend naar de kade gevaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten