vrijdag 24 augustus 2018

Kriskras door de baai van Volos


Op de kleine kade van Pigadhi lag wel een internationaal gezelschap, een Duits schip, een Frans schip, een Israëlische catamaran en wij. De Israëliërs hadden wij al eerder ontmoet, nml. in Chalkis en Limni. Zij hadden in Chalkis 2 porties gyros besteld, zij hebben er twee keer van gegeten en de rest was voor ons en ook wij konden er twee keer van eten, zoveel was het!
In Pigadhi komt de bakker twee keer per dag langs en eenmaal de groentekar en er is maar één piepklein supermarktje.

Op 9 augustus zijn wij vertrokken naar Milina, waar wij ons tussen een paar scheepjes hebben gewrongen en daar hebben wij een leuke tijd gehad. Het is een klein vissersdorpje, waar overal staat ‘Fishing boat area’, maar waar niemand zich daar een lor van aantrekt. 
Als je hier een poosje ligt kent iedereen je en wordt er op weg naar de bakker tiental keer ‘kalimera’ tegen je gezegd.

Bij navraag om de was te doen, kwamen wij een Poolse uitbaatster tegen die aanbood onze was te doen, ze wilde hier niets voor hebben, maar zo werkt het niet, na wat geld en  . . . . (oplossing prijsvraag) konden wij de was de volgende dag keurig schoon ophalen.
Het werd weer eens hoogtijd om te verkassen omdat je anders hier vastroest.

Op dinsdag 14 augustus zijn wij vertrokken naar Vathoudi, waar wij een mooring hebben opgepakt van de voormalige Sun Sail base. De volgende avond kwam er een schip de mooring/boei opeisen dat die van hem was, wij zijn toen verkast naar een andere vrije mooring, tot grote verbazing was de mooring, waarvan wij weggejaagd zijn, de volgende morgen al vroeg leeg.

Op 16 augustus zijn wij van Vathoudi naar Kottes gevaren, dat was maar 7 mijl. Daar staan 3 taveernas die hoofdzakelijk spaghetti met garnalen serveerden. Een echt leuk plaatsje waar niets te beleven is, brood hebben wij in de taverna gekocht.

De volgende dag zijn wij vertrokken naar Amaliapolis.
Afstand 15 mijl
Daar hebben wij op de buitenkant van de pier gelegen, het was er erg rustig, behalve als er verderop in de baai een ferry voorbij komt, want dan lig je aardig te deinen. Een slager was niet aanwezig, wel een uitgebreide groenteboer, een klein supermarktje en een bakker.

Op zaterdag 18 augustus zijn wij vertrokken naar Ormos Nies, dat was maar 5 mijl.
Het is een hele grote baai met een druk strand, wij zijn daar voor anker gegaan. Hier lagen geen ankerliggers. Alleen midden in de nacht presteerde een charterboot met Serviërs om vlak naast ons voor anker te gaan, terwijl er genoeg ruimte was. Gelukkig gingen die de volgende morgen weer weg en lagen wij weer helemaal alleen.

Maandag 20 augustus zijn wij naar een hele mooie baai gevaren, maar wij lagen daar niet goed, want het anker hield niet goed in de posidonia en er lagen ook behoorlijk wat schepen.
Afstand 15 mijl.
Wij zijn toen ’s middags vertrokken naar Milina, afstand 2 mijl.
Wij hebben ons weer tussen de bootjes gewrongen en liggen er nog steeds, de voorraden zijn ook weer aangevuld en wij denken om morgen te vertrekken naar Skiathos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten