woensdag 29 augustus 2018

Terug op Skiathos en uitslag prijsvraag


Wij zijn op zaterdag 25 augustus vertrokken van Milina naar Skiathos.
De tocht was niet zo spannend, want het was warm en bijna geen wind.
In de middag zijn wij ten anker gegaan vlak naast het vliegpad van de luchthaven.

Afstand 33 mijl

Op maandag begon het te waaien en te onweren, wij hebben snachts daar nog vooranker gelegen. Dinsdagmiddag werden wij door de havenpolitie gesommeerd verder de baai in te gaan, vanwege de hevige wind, na een hevige wind en onweersbui zijn wij aan het eind van de middag verhaald naar de stadskade, natuurlijk midden in een regenbui. Na een uurtje daar gelegen te hebben kwam er een driftig mannetje naar ons toe, die zich uit gaf als havenmeester en die ons vertelde dat wij op een plek lagen van grote motorjachten, terwijl wij hier al met vier zeiljachten lagen. De man zei dat wij onmiddellijk moesten vertrekken, anders kregen wij een boete van € 500,--. Deze man had niet op Nederlandse stijfkoppigheid gerekend en wij hebben hem verteld dat dit openbare kade is en voor iedereen toegankelijk is. De Hongaren en Roemenen (bootburen) dorsten niet zoveel weerwoord te geven, maar Gerrit dook er middenin en de ruzie liep zo hoog op dat de Coastguard er aan te pas moest komen. Na heftig gebakkelei mochten wij toch blijven liggen. Hierbij gebruikte Gerrit zijn vermomming met het shirt van Hellenic Coastguard, dat gaf wel wat indruk. Uiteindelijk droop de gifkikker af en hebben zij elkaar een hand gegeven, met de belofte dat wij de volgende dag zouden vertrekken.
‘s Avonds bij het afrekenen van het havengeld gaf die man ons gelijk en noemde het verhaal van zijn collega bullshit.
Echter de volgende dag was wederom een dag met zeer veel wind en onweer dus zijn wij blijven liggen, de havenmeester heeft zich niet gemeld.
Vandaag kwam hij wel langs met de vraag wanneer vertrekken jullie? Wij gaan hier morgen weg. Vanavond kwam hij wederom langs met de vraag of het een privé jacht is of een charterboot. Na antwoord van ons privé, zei hij dat wij hier op de kade altijd welkom zijn en waarom wij dat niet eerder hadden gemeld. Conclusie charterboten zijn niet welkom op de kade die moeten naar een speciaal steiger. Wij denken dat hij op zijn vingers is getikt en dat hij er nu maar een verhaal van maakt.

Oplossing prijsvraag!


Johan de Graaf heeft gewonnen, hij was als eerste met de juiste oplossing, de prijs wordt in Nederland overhandigd. Hartelijk gefeliciteerd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten