maandag 17 september 2018

Geen haast om hier weg te komen

Op donderdag 30 augustus zijn wij vertrokken naar Skopelos, dit tochtje was maar 16 mijl met een noordelijke wind van 2 Bf. Aangenaam temperatuurtje van 26 graden.

Daar troffen wij SY Tao aan van Anja en Pieter, wij hadden hun hier op Skopelos ook al in mei ontmoet. Zij hebben hier de boot gekocht. Wij hebben even gezellig gekletst en daarna zijn er boeken uitgewisseld, daarbij zat ook een pak stroopwafels, nou dat ging er lekker in, wij hebben zelfs de laatste twee gehalveerd. Anja en Pieter heel erg bedankt daarvoor.

SY Seaghan van Caroline en Paul lag er ook, die hadden wij vorig jaar in Limnos ontmoet, zij waren hier voor een bruiloft.

4 September zijn wij weer vertrokken naar de baai van Tzortzi op Alonissos.
De afstand was 10,5 mijl.


Er is daar een mooie ankerbaai waar je goed kan zwemmen met één taverna aan de wal. De volgende morgen zei Sophia wat komt die ankerligger snel op ons af, we hebben gelijk anker gedraaid, wat bleek er lag een berg posidonia op het anker, waar je een hooiberg mee kan vullen. Na veel gewroet hebben wij die troep van het anker gekregen en zijn wij meer naar het strand gevaren, waar wit zand is en zijn daar opnieuw vooranker gegaan. Daar hebben wij 2 dagen heerlijk gelegen.

Op vrijdag zijn wij naar Steni Vala (ook op Alonissos) gevaren. Wij werden als oude bekenden ontvangen. Wat een lekker gevoel is dat.
De afstand was 3 mijl.

Bij de uitbater van de supermarkt en kroeg kan je de watertank aanvullen, stroom aftappen en gebruik maken van WiFi en douchen en dat alles voor nop, mits je bij hun je boodschappen doet en af en toe een consumptie nuttigt. De WiFi was zelfs zo sterk dat wij ’s avonds het Nederlandse journaal hebben kunnen ontvangen.

Op woensdag 12 september hebben wij ons met grote moeite van de kade geweekt en hebben bij Kostas (beheerder supermarkt en kroeg) een sleutelhanger achtergelaten, dat werd zeer gewaardeerd, bij het afscheid nemen kregen wij dikke zoenen.
De reis ging wederom naar Skopelos daar de Meltemi voorspelt was en dat het dus even flink zou waaien.
Afstand 13 mijl.
Daar aangekomen bleek dat Caroline en Paul er nog steeds lagen. 

Wat blijkt, zij hebben daar een huisje in de bergen, met een prachtig uitzicht over de haven. Wij hebben bij hun lekker gegeten. Het huisje is niet zo groot bestaat uit één grote kamer waar het bed staat, het heeft een buiten keuken en een toilet en een enorme tuin uiteraard vol met olijfbomen, dat zijn niet van die kleintjes de meeste zijn honderd jaar oud. Electra is er niet ze hadden een snoer lopen naar de buurman.

Twee dagen later hebben wij bij hun gebarbecued met Franse vrienden van hun. 

Zondag heeft Sophia Gerrit geknipt met een goed resultaat, op maandag is Sophia maar zelf naar de kapper gegaan, ook met een  goed resultaat. Nu wachten wij hier wederom tot de Meltemi afzwakt en dat wij naar Ormos Stafilos kunnen gaan. Er schijnt daar een fantastische mooie baai te zijn. Maar het kan nog wel even duren voor de wind en golven minder worden. De golven spetteren nu over de breakwater heen, de voorspelling is dat het op het einde van de week minder wordt. De temperatuur is aangenaam, ongeveer 26 graden en zitten dus is de korte broek.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten