vrijdag 19 oktober 2018

Het seizoen 2018 komt ten einde

Op zondag 7 oktober zijn wij vertrokken naar Trikeri, we hebben daar langszij tegen de kade afgemeerd. De flottielje van Sailing Holidays kwam ook binnen en vulden gelijk de lege gaten in de kade op. Het is een typisch Grieks plaatsje met een mini mini supermarkt en de bakker komt in de morgen toeterend voorbij.

De afstand 9 mijl.

Wij hebben er een wandeling langs de kust gemaakt, waar wij een vrouwtje tegen kwamen die met een eind hout octopussen stond mals te slaan.
Hier wordt een octopus op z'n kop gemept.

Op maandag zijn wij vertrokken naar een hele mooie baai Ormos Pithos op het eiland Palaio Trikeri in de baai van Volos. Hier hebben wij prima gelegen. Wij zijn op 9 mtr vooranker gegaan met 40 mtr. ketting ervoor.
De afstand 6 mijl

De volgende ochtend hing er een rare zure lucht in het water, wat blijkt de boeren lozen ’s nachts mest in het water.
Na het ontbijt zijn wij ankerop gegaan en wij zijn naar Milina gevaren.
De afstand 6 mijl

We hebben inkopen gedaan en tot onze verbazing was het dorp ‘zowat’ uitgestorven, dit in tegenstelling van een paar weken ervoor. Ook hier had Zorba zijn voetprint achtergelaten, de straten lagen vol met zand van het strand en het water was tot aan de huizen gekomen.
Voor de haven lagen oude bekenden vooranker, SY Aeolos van Ingrid en Hans, wij hadden hun al een week ervoor in Orei ontmoet.

Woensdag 10 oktober zijn wij terug naar de baai van Ormos Pithos gevaren en zijn daar vooranker gegaan. Na circa 2 uur kwam ook SY Aeolos de baai binnen.
Afstand 7 mijl

De volgende dag wilden wij naar Pigadhi, maar het weer werd zo dreigend dat wij toch maar naar Orei zijn gevaren. Wij wisten dat dit de laatste tocht van het seizoen 2018 zou zijn.
Het was een afstand van 14 mijl.

In Orei lag SY Aeolos en ook SY Zilver van Marian en Paul en Jan (=hond), die laatste hadden wij eerder ontmoet bij een Middellandse Zeedag van De Toerzeilers.
Vrijdag was nog een heerlijke dag maar zaterdags en zondags kwam de regen met bakken naar beneden, zodat een tussenuit tripje niet meer aangenaam was. Er werd dus happy hour gehouden onder de Nederlanders. Na het weekend vertrok SY Aeolos richting hun winterstalling op Aigina en SY Zilver vertrok dinsdags naar Volos voor hun winterstalling.

Wij kregen van Dimitri bericht dat wij vrijdag (vandaag) de wal op kunnen.
Eerst ging een Zweedse Bavaria aan de wal, dat klusje hadden ze binnen één uur voor elkaar. 

Daarna kwamen wij maar dat viel toch even tegen, want er moesten onderwater meer stutten gezet worden voordat de boot uit het water getrokken kon worden. 


Het verkeer werd even stil gezet, omdat wij over de weg heen gingen naar de winterstek.


Het onderwaterschip ziet eruit als een ongewassen en ongeschoren zwerver.


Wij staan nu hoog en droog en maken de boot winter klaar. Dat betekent schrobben, poetsen en alles opruimen.




Dit seizoen hebben wij 882 mijl gevaren, dit is geen topprestatie voor ons, maar wij hebben het prima naar ons zin gehad. Het weer was erg wisselvallig maar wij hoorden dat het in de Zuid Sporaden erg slecht is geweest.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten