donderdag 12 september 2013

Benalmádena – Caleta de Velez en andere Costa del Sol gein

We hebben de bus genomen naar Málaga, dat is ongeveer 40 minuten rijden en dan dringt het niet eens door dat je dwars door Torremolinos heen rijdt. Het busstation in Málaga is bijna midden in de stad. Als je de bus uitkomt loop je gelijk de hoofdstraat in.

Toen wij er waren was de hele hoofdstraat bezaaid met diverse artiesten die grappige en leuke kunsten vertoonden. Op het grote plein waren diverse manifestaties bezig van volksdansen tot aan parade van de stadswacht.

Na wat leuke straatjes doorgeslenterd te hebben zijn wij maar op een terrasje neergestreken recht tegenover het huis van Picasso. Daarna kwamen wij er ook nog achter dat hier een amfitheater van de Romeinen in goede staat is achtergebleven.

Ook zijn wij in een prachtig mooi park beland met diverse fonteintjes met mooie tegeltjes.

Helaas was het rosarium al aardig verlept door de zon.

Nadat wij op een terrasje wat hebben gegeten zijn wij met de bus weer terug naar boord gegaan.

 De volgende dag  hebben wij wat klusjes aan de boot gedaan om de volgende morgen naar Caleta de Velez te gaan.

Na vertrek stond er nog geen zuchtje wind, maar met deze temperatuur ben je blij dat je op zee zit. De vislijn ging weer uit die na een tijdje wederom een tonijn(tje) opleverde. We hebben weer wat te eten! Wij voeren langs de kust van toeristenstek nummer 1 van Europa en dat was ook duidelijk te zien vanaf het water. Volle stranden en allemaal appartementen.

’s Middags stak de wind op en wij konden een snelheid van 5 mijl halen, na een stelletje dolfijnen gezien te hebben die op enige afstand bleven, liep onze snelheid in één keer terug naar 2,5 mijl. Wij hebben de motor aangezet en zijn doorgevaren naar Caleta de Velez. Wij zijn daar buiten de haven voor anker gegaan en zijn gaan zwemmen. Door het glasheldere water kon je zien dat er duidelijk iets in het roer en schroef zat. Met een duikbril op en een mes werd een stuk visnet uit de schroef verwijderd, maar er bleek nog een groot stuk net in het roer te zitten, na een paar keer duiken en snijden was dit ook weg. Die nacht hebben wij vrij onrustig gelegen omdat de hele vissersvloot uitvoer.
Afstand was 26,5 mijl

De volgende morgen zijn wij de haven ingegaan, waar de Dwarskop ook lag.
Wij spraken met elkaar af om een auto te huren en dan voor 2 dagen naar de Sierra Nevada te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten