zaterdag 7 september 2013

Estapona - Marbella - Benalmádena


Het maken van de nieuwe bimini nam een dag langer in beslag dan ons beloofd was. Dat was niet zo erg want Estepona is toch wel een leuk stadje met een gigantisch groot strand en boulevard.

Achter ons zagen wij iets leuks, iemand had een nep uil opgehangen om de meeuwen te verjagen. Kijk naar de foto en zie het resultaat, meeuw en uil zitten gebroederlijk naast elkaar en de meeuw fabriceert volop guano.

De volgende morgen zou er nog een zij flap voor de bimini geleverd worden, maar na lang wachten bleek dat ze het niet voor elkaar zouden krijgen om het deze dag nog te maken. Wij zijn toen maar vertrokken naar Marbella. Er stond te weinig wind en uit de verkeerde kant, dus ging het maar op het motortje. Na het uitvieren van de vislijn hadden wij al vrij snel beet, de eerste makreel is nu binnen. Eindelijk wij geloven er weer in. Onze vistactiek is wel wat veranderd, in plaats dat wij een paravaan gebruiken (die doorgaans 2-3 meter diep gaat) laten wij nu het aas over het water stuiteren (het lijkt dan net op een klein vliegend visje), het blijkt, dit geeft effect. Wij hebben ’s avonds de makreel gebakken en verwerkt tot een hapje op een toastje. De makreel hier is iets anders als uit de Noordzee, deze is zachter van vlees en je moet goed oppassen met het bakken dat het niet te hard gaat. We hebben in de haven Porto Bajadilla van Marbella overnacht. Dit is een haven die gedeeld wordt door vissers en jachten. De vissers zijn niet zo gecharmeerd van de jachten, want als je je hand opsteekt spugen ze naar je. Dan is de sfeer gelijk gezet. Marbella zelf is best wel een leuk plaatsje maar je bent niet de enige toerist.
De afstand was 20, 1 mijl

De volgende dag zijn wij, na het boodschappen doen, vertrokken naar Benalmádena.
Het was een heerlijk zeilwindje maar na een uur stortte de hele wind in, waarna het weer motoren werd. Vrij kort na het uitzetten van de vislijn hadden wij beet!
Tonijn(tje)
De vislijn is gelijk naar binnen gehaald, maar wat bleek, het was geen makreel, wij hebben de boeken erbij gehaald om uit te ‘vissen’ wat voor een vis dit was. Het bleek een tonijn(tje) te zijn. In zijn bek zat nog een zwaardvisje en andere kleine visjes.

Na een uurtje weer beet, dit keer een forse makreel.
Makreel


Iedereen kan natuurlijk wel raden wat wij morgen eten!


Gezamenlijk in een doosje
In de namiddag roken wij ineens een penetrante vislucht, bij ons gaan dan alle alarmbellen af, omdat wij een keertje een bijna aanvaring met een vissersschip hebben gehad wat ook zo naar vis stonk. Maar nee dit keer was het een kadaver van een hele grote dolfijn (of misschien walvis). Volgens ons lag het al een tijdje in het water, want het was helemaal opgeblazen.
Toen wij in Benalmádena arriveerde, begon het plotseling te waaien, maar daar hadden wij niets meer aan.

Deze haven is totaal anders als Marbella, wij kwamen te liggen in een kitscherig Moors dorp, zoveel nep dat het gewoon weer leuk is om te zien. Wij liggen zo mooi en rustig met de toeristen op een afstand zoals wij het graag zien en de prijs valt reuze mee. Aan de wal heb je natuurlijk hier niets anders dan restaurants, boetiekjes, bars, ijssalons enzo enzo. De voorkant van de boot ligt bijna in een flat en de achterkant kijkt uit over een mooi park. Wanneer wij hier vertrekken zien we nog wel.
De afstand was 21,4 mijl

Onze achtertuinMorgen willen wij naar Málaga gaan, omdat daar geen goede jachthaven is doen wij die rit met de bus.

2 opmerkingen:

 1. Ahoi Sophia en Gerrit,
  mmmm jammie, visjes! Vast nog lekkerder dan die van de markt op Vredenburg.

  Groeten,

  Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi luitjes, relaxed levendje zo, stukje varen, visje vangen.
  Geniet ervan.
  Groetjes 10&F

  BeantwoordenVerwijderen