maandag 2 september 2013

Eerste Med. reis

Het beloofde onweer  bleef uit.

Er kwam een historisch moment dat wij overgingen van de Pilot Atlantic Spain and Portugal naar Costas del Sol and Blanca, met andere woorden wij hebben afscheid genomen van de Atlantic (pilot is een soort maritieme reisgids).

Aangezien de oostenwind op zaterdag (31-08-13) vrij zwak was zijn wij vertrokken naar Estepona.

Tot aan Europapoint moest de motor bij blijven, waarna wij hoog aan de wind konden zeilen. Wij hebben hier een prachtig natuurverschijnsel gezien.



De oostenwind die tegen de rots van Gibraltar aan blies creëerde de mooiste wolken die wij ooit gezien hadden. We hebben op de tocht nog twee dolfijnen gezien, maar die hadden totaal geen interesse in ons. Om circa 17.15 uur meerden wij in Estepona af. Bij het afmeren werden wij geholpen door een marinero die ons de lijn aan gaf die op de voorbolder belegd moest worden. Dit was voor ons de eerste keer dat wij op de Mediterraanse stijl hebben afgemeerd. Karel (van Dwarskop) heeft ons geholpen en Gerrit heeft weer bij de Dwarskop geholpen bij het afmeren.
De afstand was 29 mijl.

Estepona is echt een toeristenplaats met enorm veel restaurants en boetiekjes.
Na een wandeling langs de kust kwamen wij enkele visdrogerijen tegen waar ze volop vis aan het drogen waren, de vissen bleken vliegende vissen te zijn.
Aan het strand hebben ze grappige kleine oases gecreëerd waar je tussen de bomen kan douchen, het douchewater wordt weer gebruikt om de palmen en struiken van water te voorzien.

Aangezien de wind pal oost en hard was, wisten wij al dat wij een paar dagen aan deze plaats gekluisterd zullen zitten. Ons oog viel op een zeilmaker, waar wij op de maandag gelijk naar binnen vielen om te vertellen dat wij graag doek over onze nieuwe bimini willen hebben en dat natuurlijk zo snel mogelijk gemaakt moest worden. Na een tijdje Engels gekletst te hebben, vroeg de man of wij Nederlanders waren, wat bleek hij ‘was’ er zelf ook één. Hij kwam van origine uit Amsterdam en hij woont hier al een paar jaar. Dat was voor ons erg makkelijk zo konden wij precies vertellen hoe wij het willen hebben. Over Nederlanders gesproken te hebben, wij gingen hier naar de watersportwinkel, daar bleek een Nederlands vrouwtje in te staan. Wij hebben onze propaan gasflessen hier kunnen laten vullen, en jawel een Belg, dus ook met hem viel goed te communiceren. Wij zijn benieuwd hoe onze nieuwe chique bimini eruit komt te zien. Zodra alles klaar is plaatsen wij wel een foto.

1 opmerking:

  1. Ha zeeschuimers en wolkenjagers,
    wat een super mooie foto's, heel bijzonder! Leuk en heel handig al die Nederlanders in Estepona!
    NL beleeft hier een tropische dag, boven de 30 graden. En lieve Sophia en Gerrit, ik heb jullie kaart van Gibraltar ontvangen, super aardig!
    Groeten, Carla

    BeantwoordenVerwijderen