woensdag 23 april 2014

Eindelijk op weg en hoe

Vrijdagmorgen hebben wij van onze buren Allen en Doreen van de Kiah (die een zelfde schip hebben) uitgebreid afscheid genomen ook kwamen Elise en Johan nog even langs om de restanten van etenswaren af te geven en ook om natuurlijk ons een goede reis toe te wensen.
Voor ons vertrokken er al diverse schepen dus het Goodbye, Auf wiedersehen en Au revoir was niet van de lucht.

Buiten de haven was het windstil en hebben wij de eerste uren op de motor gevaren, later stak de wind op en zijn wij zeilend naar Puerte Genoves gevaren, waar wij een beschut ankerplekje vonden, de Dwarskop lag er al.
Afstand van deze eerste dag was 37 mijl

Zaterdagmorgen stond Gerrit op met een flinke rugpijn, hij had die nacht zo vast geslapen, waarschijnlijk in één houding, dat zijn rug ging protesteren.
Met zuidwest 5 zijn wij alleen op de genua vertrokken en dat ging als een speer, de zee was woelig, er kwam zelfs een golf aan dek, deze trof precies onze loopplank die aan de railing gesjord zat zodat wij redelijk beschut waren van de inslag. Eerst hadden wij het idee om naar Garrucha te varen maar omdat de wind en de golven recht in de haven stonden, hebben wij besloten om door te varen naar Aguilas, daar zijn wij in de haven voor anker gegaan. Goede ankergrond was het niet, want de volgende ochtend om 5 uur moesten wij verkassen omdat het anker gekrabd had. Het was weer het oude liedje veel begroeiing op de grond.
Afstand 61,5 mijl

De andere dag na het paasontbijt (met gekookt eitje) zijn wij weer ankerop gegaan richting Cartagena. Dit was een prachtige zeiltocht met veel zon en wind
Afstand van eerste paasdag 36,8 mijl

Tweede paasdag kennen ze in Spanje niet, die tijd hebben wij benut om boodschappen te halen en kopietjes te laten maken en natuurlijk ook om de boot op orde te brengen.
Gerrit ging hinkepinkend mee, met zijn kruk die hij 2 jaar terug bij een afvalcontainer in Cherbourg gevonden had en al die tijd keurig ongebruikt in de bakskist lag (kwam nu uitstekend van pas), boodschappen doen en wederom hebben wij heerlijke aardbeien gekocht, deze gaan hier per kilo voor slechts € 1,60 (vorige week waren ze nog € 1,99), helaas witte asperges zie je hier niet maar wel de groene. 
Cabo de Palos

Na twee dagjes rustig aan gedaan te hebben zijn wij weer op pad gegaan met de gedachte naar Mar Menor te gaan, dit is een binnenzee waar je leuke ankerplaatsen hebt. Bij het binnen lopen van de smalle doorvaart stond er een flinke stroom met veel dwars wind.

Bij de brug waar wij 45 minuten moesten wachten was geen wachtsteiger, alleen grote keien. De ruimte om te keren was niet groot, het ging maar net en het kommetje waar je voor anker kan was reeds bezet, door de stroom en wind niet erg aanlokkelijk. Wij namen toen de beslissing om naar San Pedro del Pinatar te varen. Hierdoor hebben wij de La Dolce Vita gemist en hier op de werf staat de Tristan II met boegschroef problemen. Vanavond kregen wij van alle kanten sms’jes en mailtjes om morgenavond hier een hapje te eten, dat is allemaal erg goed bedoeld, maar voor het liggeld van één nacht kan je ook in het Hilton gaan slapen.

De afstand van dag 4 was 40,5 mijl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten