donderdag 17 april 2014

Proefvaart met visite

Het ongeluk van Colin (de zeilmaker) is veel ernstiger dan wij dachten, hij wordt kunstmatig in coma gehouden en iedereen denkt er het zijne ervan. Gelukkig heeft zijn assistente onze zeilen woensdag nog klaar gekregen.

Zondag zijn vrienden van ons (Elise en Johan) uit Nederland gearriveerd. Zij hebben hier een appartement gehuurd.
Maandagmorgen hebben wij de auto in Almeria ingeleverd en zijn toen gelijk daarna met z’n vieren in de auto van Elise en Johan gestapt en zijn  het natuurpark Cabo de Gata ingegaan en wij hebben daar de flamingo’s gezien.
In San Jose zijn wij een hapje wezen eten, waarna wij door het gebergte zijn getrokken.
Wij hebben onderweg een verlaten goudmijn gezien. In deze omgeving zijn heel veel western films opgenomen, zoals o.a. “ Good the bad and the uggly” en films zoals “Laurence of Arabia” en “Indiana Jones”. Daarna zijn wij weer terug naar boord gegaan. De maaltijd van San Jose viel bij Gerrit niet goed, hij kwam nog niet koud aan boord en moest gelijk naar de wc. Voor de avond zijn wij bij de Tristan uitgenodigd om de nieuwe bekleding te dopen. Zij hadden zeebaars met groene asperges bereid, nou dat smaakte fantastisch, helaas heeft Gerrit hiervan niets gegeten maar hij was wel van de partij.

Dinsdag zijn wij samen met Elise en Johan boodschappen gaan doen, want zij wilden ons op een maaltijd in hun appartement trakteren. Wij hebben alles bij elkaar gelegd en onze planche ging mee, Elise heeft een heerlijk Jambalaya rijst gemaakt en Sophia heeft de kip (op spiesjes) op de planche bereid. Alles smaakte verrukkelijk. Gelukkig was de maag van Gerrit weer OK en kon hij ook mee smullen.
Proefvaart met visite uit Nederland

Woensdag zijn wij met Elise en Johan een proefvaart wezen maken op de Middellandse Zee.

De Tristan heeft dezelfde morgen afscheid van ons genomen en zat circa 1 uur voor ons uit, na contact via de VHF hoorden wij dat zij dolfijnen in zicht hadden. Helaas wij hebben ze niet gezien, het zou zo leuk geweest zijn voor de visite. ’s Avonds zijn wij door Elise en Johan op een etentje aan de wal getrakteerd.

De volgende dag hebben wij gretig gebruik gemaakt van het aanbod om de wasmachine van het appartement te gebruiken en was het zoals vanouds vlaggetjes dag (waslijnen vol). Deze laatste avond willen wij nog naar de jamsessies, om van alle vrienden en bekenden afscheid te nemen want wij kiezen vrijdag het zeegat en het zee-avontuur gaat weer verder.
Dit was het feestje wat wij voorlopig hier hebben gevierd. Het was natuurlijk erg gezellig en wij hopen veel van onze vrienden en maatjes weer ergens tegen te komen.2 opmerkingen:

 1. ver...... hij is er eindelijk uit, elke keer maar weer een miskleun
  Dus: het is weer genieten en jullie gaan bijna weer op stap, ik ben benieuwd wat het doel nu is.
  Hier is het voorjaar weer prachtig en ik ben druk in de tuin. Ook weer bezig met de kettingzaag voor hout voor de komende winter, want dat was een beetje krap.
  Veertien dagen geleden gezwommen voor de eerste keer in 18 ° dus brrrrrrrrrr. maar de kop is er af en nu elke dag een heenenweertje.
  Dus daar gaan we weer:
  BON VENT
  Car

  BeantwoordenVerwijderen