vrijdag 22 mei 2015

Van Pizza naar Moussaka

Wij hebben Crotone verlaten op woensdag 20 mei om over te steken naar het eiland Othoni.
Bij vertrek uit de haven was het windstil, maar toen wij eenmaal op zee zaten wakkerde de wind aan van zuidwest/zuid 4-5. Dit was een wind waarvan wij hadden kunnen dromen, deze blies ons met een gemiddelde snelheid van 5,7 mijl naar Griekenland. De hele tocht hebben wij zeilend gemaakt. Onderweg kregen wij nog visite van een familie dolfijnen waar wij nog leuke foto’s van hebben gemaakt.

De Griekse groetvlag wordt gehesen..
’s Nachts was het aarde donker, omdat het net nieuwe maan was geweest, maar dat was geen probleem want het scheepvaartverkeer is hier niet zo druk.
Toen het weer daglicht werd zagen wij het eiland Othoni opduiken. 

Om 09.15 uur zijn wij een piepklein haventje ingedoken, genaamd Avlaki harbour, omdat de ankerbaai door de wind niet veilig was. Wij vonden het een leuk stekkie. Maar na het ontbijt stond daar een vent van de Griekse marine, die commandeerde dat wij (samen met een Griekse Catamaran en een Italiaanse kits) moesten oprotten omdat daar een marine schip moest liggen. Deze lag al aan de kaai maar wilde een mooier plaatsje. Het siert de Griekse marine wel ‘geen geld maar toch een grote bek´.
Afstand was 115 mijl

Wij zijn toen maar 20 mijl verderop vertrokken naar het haventje Kassiopi op Korfu. Waar wij ’s middags na 15.00 uur afmeerden. Het anker midden in de haven gesmeten, achteruit gevaren met 30 meter ketting, 2 trossen van het achterschip naar de wal, de rubberboot laten zakken die tevens dienst deed als stootwil, met stootwillen aan de zijkant ter bescherming.
Gemeerd bij Kassiopi met Albaniƫ op de achtergrond
Om de dag is hier maar (drink)water te krijgen, omdat er reparaties zijn aan het leidingnet, de hotels hebben een eigen waterreservoir, die ze maar om de dag kunnen vullen.
En zo lagen wij prinsheerlijk dachten wij! Na een rondje dorp zijn wij na het eten en koffie, vroeg naar onze kooi gegaan, waar wij zeer diep hebben geslapen. Van de disco’s en herrie om ons heen hebben wij niets meegekregen.
Afstand 25 mijl

Nadat wij smorgens van heerlijke grote croissants hebben gesmuld en een rondje dorp hebben gedaan, zijn wij terug naar boord gegaan en hebben de klok een uur vooruit gezet.
’s Middags om 13.30 uur begon het schip plotseling met haar kont tegen de kade aan te bonken en zijn wij als een speer vertrokken en hebben een ankerplaatsje gevonden in de baai van Ay Stefanos. Dit is een klein baaitje met een stenen strand met diverse taveerna’s en een klein supermarktje. Wij liggen kort op het strand, maar wij hebben circa 3 mtr. water onder de kiel. De tocht hiernaartoe hebben wij diverse regenbuien over ons heen gehad waarin veel zand zit en weinig water. Je kunt wel raden hoe het schip er nu uitziet. Aan het eind van de middag kwam ook de zon af en toe kijken. De temperatuur is niet koud, circa 25 graden.
Afstand 4,5 mijl
Haven Kassiopi


2 opmerkingen:

  1. Welkom in Griekenland.
    Hier in Nederland nog steeds geen zomerse temperaturen. Gisteren is Rotterdam Centraal door de BNA tot beste gebouw 2015 gekozen. Zie http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/340349.
    Groeten 10&F

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Freek, dat is een leuke opsteker!

    BeantwoordenVerwijderen