dinsdag 19 mei 2015

Terug in het water en nieuwe plannen smeden

De AIS reparatie loopt hier op niets uit. Raymarine (leverancier) heeft ons een dealer in Lefkas aanbevolen, dus voorlopig zijn wij niet te volgen.

Op 17 mei was er hier in Crotone een processie van de Madonna van Crotone, met als afsluiting een gigantisch vuurwerk. De afbeelding van Madonna werd per boot aangevoerd vanaf Capo Colonna en dan ging de mars naar de kerk in Crotone, samen met de fanfare en samen met een stelletje ‘janjokers’ in deftige uniformen.

Vandaag op 19 mei zijn wij door de werf weer te water gelaten, dit ging allemaal prima, daarna zijn wij naar de haven gevaren om op ons oude stekkie af te meren (onderweg wel even de vuilwatertank geleegd, dat geeft hier niet want de stad loost hier zelf regelrecht op de zee).

Ons plan was om hier nog een dagje aan vast te plakken, want er ligt nog een wasje en boo(t)schappen moeten ook gedaan worden, maar de weersvoorspellingen geven een window af voor woensdag en donderdag. Dat is precies de tijd om Corfu te halen, want vrijdag geven de voorspellingen pal oostelijke wind. De hoogste tijd om hier dan te vertrekken.
Wij doen nu alles om het schip zeeklaar te krijgen en wij liggen aardig op schema.

Voor Griekenland hebben wij nog geen internet sim-kaart, dus het contact zal even een paar dagen uitblijven. Wel hebben wij op aanraden 'extra' cash geld opgenomen, daar je nooit weet wat er gaat gebeuren.

De bedoeling is om eerst naar het eilandje Othonoi (Nisos) te varen, de tocht is naar verwachting circa 115 mijl (na deze werfbeurt dus zonder beestjes onder de kiel) doen wij er circa 24 uur over.

Glimmen dat zij doet, zelfs de werfbaas heeft foto's genomen,
dus niet alleen wij zijn trots.
Wij hebben nu hier een Puff'prijs (want zij zijn goed in onderhandelen van de haventarieven) en nu zijn er ook poetsbeurten รก la Llano.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten