zondag 31 mei 2015

Laatste dagen op het eiland Corfu

Op woensdag 27 mei is Gerrit naar de Port Police gegaan en Sophia naar de Vodafone winkel, beide waren rond 11.00 uur weer terug aan boord met een werkende internetaansluiting en met de cruise permit, zodat wij nu legaal in Griekenland verblijven. Wij hebben gelijk los gegooid en zijn verkast naar de baai van Garitsas, dat is aan de zuidkant van Kerkira, hier waren wij tenminste uit de stank van het riool. Wij lagen hier op een diepte van 4,2 mtr. water en met 25 mtr. ankerketting.
Afstand was 2,2 mijl

De volgende ochtend hebben wij in de stad boodschappen gehaald en zijn vanwege de opstekende wind in de middag niet vertrokken. De wind wakkerde in de middag aan tot een heuse storm, waarbij onweersbuien vlak langs ons heen trokken, wij hebben geen druppel regen gehad maar wel wat gedonder gehoord. Plotseling brak het anker uit en gingen wij aan de haal, gauw ankerop en bijna tegen de kademuur opnieuw vooranker. Wij hebben alle ankerketting die wij hadden uitgevierd zodat wij goed vooranker lagen. Zo gingen wij rustig de nacht in.

De volgende morgen scheen de zon weer volop en was het bladstil. Na het ontbijt zijn wij ankerop gegaan en richting Petriti gevaren. Wij zijn eerst voor het piepkleine haventje vooranker gegaan, maar wij hebben toch besloten om bij de kademuur te gaan liggen. Dit gaat met het anker midden in de haven en dan naar achter varend en twee trossen vanaf het achterschip naar de wal. Wij lagen zo op een heel leuk stekkie, waar we gewoon een paar dagen willen blijven liggen.

Het is een klein vissersdorpje waar vissersboten af en aan varen (7 dagen in de week). Maar de Griekse vissers houden wel rekening met de jachten die in de haven liggen (dat is een unicum, want de rest van de landen in Europa, proberen de vissers zoveel mogelijk golven te veroorzaken).
Afstand was 13 mijl

Zaterdag hebben wij de was gebracht bij Taverna Leonidas (nee niet die van de bonbons), hij heeft zich eigenlijk zo’n beetje opgeworpen als jachtclub, waar je gratis kan douchen, de was kan laten doen, Wifi heeft en natuurlijk niet te vergeten waar je heerlijke vis kan eten. Hij liet ons de keuken zien (en er lagen, gekoeld, schalen met verse vis zo uit zee) en die was brandschoon. Hij vertelde dat hij de taverna alleen in de zomermaanden open heeft en hij in de winter gaat vissen. De wintermaanden kunnen hier ook koud zijn, net boven het vriespunt.

De was hebben wij daarna weer aan boord opgehangen en ’s avonds hebben wij uiteraard bij de taverna lekkere vis gegeten, Gerrit zwaardvis en Sophia zeebaars.
In de haven lagen plots 4 Nederlandse schepen en 1 vooranker, terwijl wij de dag ervoor de enige Nederlanders waren.

Zondag (vandaag) hebben we een heerlijke wandeling in de omgeving gemaakt waarmee wij het binnenland van Corfu hebben gezien.

Het ligt in de bedoeling om morgen weer verder te varen, wij hinken op twee gedachtes nml. ankeren tussen de eilanden Nisis Sivota en Nisis Ay Nikólasos of Moúrtos Haven.

1 opmerking:

 1. Hoi,
  Weer spannende verhalen over de ankers.
  Lekker vis eten dat.
  Ps Els en Johan gaan op Korfu fietsen vanaf 6 juni (volgende week).
  Groetjes
  10&F

  BeantwoordenVerwijderen