vrijdag 5 juni 2015

Van Petriti naar Lakka

Wij hebben besloten om een ankerstekkie te zoeken tussen de eilanden Nisis Sivota en Nisis Ay Nikólasos. Wij zagen een leuk mini baaitje bij Nisis Ay Nikólasos. Wij het aanvaren van deze ankerplek werd Gerrit door een insect (in zijn drankje) in zijn tong geprikt, dit gaf nog enige consternatie voordat wij vooranker konden. Wij zijn eerst vooranker gegaan en hebben daarna zijn tong goed bekeken, het bleek een nare steek wat na een paar dagen minder last gaf. Omdat het baaitje zo klein was hebben wij een achter anker uitgezet.

Ons aluminium tweede anker hebben wij achter met 40 mtr. loodlijn uitgezet. De fabrikant van het anker (Fortress) beweerd dat het het beste anker ter wereld is, het staat ook op de stickers die op de vloeien zitten. Nou dat hebben wij geweten, want elk beetje kracht wat op de ankerlijn kwam, brak het anker uit. Wij hebben tot 4 keer het anker opnieuw uitgebracht, maar zonder resultaat. Wij hebben uit armoede de ankertros maar rondom een grote steen gewikkeld om zo een beetje in positie te blijven. Wij hebben hier zo 2 dagen gelegen met als enige buren 2 wilde geiten.

Onze broccoli zag er niet meer zo fris uit en wij hebben deze overboord gezwiept. De volgende morgen lag het op de vloedlijn, daarom hebben wij het verder op het strand gegooid, waarna het de dag daarna verdwenen was (de geiten??).
Wij zijn op 3 juni ankerop gegaan naar het plaatsje Mourtos.
De afstand was  1,8 ,mijl

Wij hebben aan de stadskade afgemeerd. En jawel weer in de riooluitlaat, gelukkig stonk deze niet. Wij betaalden in deze haven € 5,00 voor elektriciteit en € 3,00 voor water. Aan het eind van de middag kwam er een vrachtautootje voorbij met diesel, die wij hebben aangehouden en waar wij voor 44 liter diesel een sympathieke prijs van € 51,00 betaalden. Waar wij wel van opkeken dat er hier een samenkomst was van Hells Angels van over de hele wereld. Wij hadden van hun totaal geen last want zij gedroegen zich zeer keurig. Alleen als er zo’n 40 van die motoren starten kan je wel nagaan wat voor geluid dit geeft.

Donderdag ochtend kwam de Port Police, of wij even een bemanningslijst wilden inleveren en of wij ons met de papieren naar het kantoor aan de wal wilden melden. Daar werden allerlei ingewikkelde en bureaucratische handelingen verricht. Nadat domme gedoe kregen wij nog wel even een officiële rekening van € 18,50 om even te voldoen. Er kwam hier bij iemand stoom uit de oren! Wat een stelletje laaienlichters. Wij hadden toch niet voor niets die cruise permit (Dekpa) moeten aanschaffen, maar daar hadden zij geen boodschap aan.
Nadat wij bij de supermarkt (tegenover de kerk), slager en bakker zijn geweest vertrokken naar Lakka op het eiland Paxoi.
Warm, geen wind en de afstand was 15 mijl.


Het plaatsje Lakka ziet er leuk uit morgen gaan wij de wal op, want wij liggen vooranker. Wij hebben hier al 2 schepen (allen Engelsen) uit Marina di Ragusa ontmoet en nummer 3 is nog onderweg hiernaartoe, dus dat was even lekker bij kwebbelen.
Lakka

1 opmerking:

  1. Wat ik nu lees lijkt het goed toeven op de Griekse eilanden en lekker brood. Ja die Port Police wil nu wat verdienen in dat arme land, ha ha. Dat anker hebben wij ook, gebruiken het al 16 jaar ook met een windje en golven. Krijgen het meestal bijna niet uit de grond, dus....?? groeten.

    BeantwoordenVerwijderen