maandag 29 juni 2015

Plannen bijgesteld

In Argostolli hebben we goed inkopen kunnen doen. De fruit/groente winkels zijn er volop, echter de keuze is beperkt en dan meer de vraag zullen wij vandaag meloen of meloen of meloen eten.

Wij zijn naar de punt van Argostolli /Lassi gelopen, eerst hebben het ‘seawheel’ bekeken, wat door één of ander fenomeen aan het draaien gehouden wordt. Het wiel is in ca. 1800 gebouwd, maar na de aardbeving was het effectief, waarna het nog wel draait maar niet meer om iets aan te drijven. 
Seawheel
Fanari
Het is nu puur namaak want het bestaat uit RVS. Daarna zijn wij nog even doorgelopen naar de vuurtoren, genaamd Fanari, maar wij denken dat dit gewoon vuurtoren betekend.

Na de terugtocht hebben wij nog even schildpadden bekeken, wij schatten ze per stuk op 100 kg!

Hier in Argostoli  zijn 7 geldautomaten, inmiddels weten wij sowieso dat er 2/3  geen geld meer geven, wij hebben er nog één gevonden, dus wij als toerist, in de rij aansluiten, stiekem kijk je mee naar je voorburen of zij er geld uithalen, enfin wij hebben er 2 gezien die er geen geld uithaalden, waarschijnlijk geen saldo of salaris moet nog gestort worden. Wij al bang, zouden wij net te laat zijn, maar nee hoor, konden opnemen. Maar ja inmiddels hadden wij natuurlijk al onze voorzorgsmaatregelen genomen en wordt de scheepskas elke keer meer en het banksaldo minder. Gerrit is alleen bang dat er misschien een brandstof tekort komt, dat is natuurlijk een importartikel, maar hier in Zákynthos willen ze ons nog graag leveren.
Vandaag zijn wij naar Zákynthos gevaren, wat een lawaaierige en toeristische stad is, hieraan hebben wij dus ook niets verloren.

Wat zullen ze te vertellen hebben?
De afstand was 40 mijl

Wij hebben ons plan gewijzigd, de bedoeling was om rondje Peleponnesos te doen en via het kanaal Korinthe weer terug te gaan, maar nu met al dat gedoe riskeren wij het niet. In geval van nood kunnen wij hiervandaan in 2-3 dagen in Malta staan en gaan wij nu dus via de vaste wal terug naar het noorden.
Onze bedoeling is om morgen naar Killini (is de uiterste noordwest kant van Peleponnesos) te gaan.

Zákynthos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten