donderdag 13 augustus 2015

Pech onderweg

Wij zijn in Trizónia nog 5 dagen blijven liggen, omdat wij het een erg leuk eiland vinden. Toen wij gezamenlijk met Elly en Gerard in de kuip zaten, kwam er een mannetje van het restaurant voorbij met een beknopte menukaart en met de mededeling voor jullie gratis 1 kilo wijn. Dus wij ’s avonds naar dat restaurant waar ieder een andere vissoort heeft besteld, zodat wij vier soorten vis hadden, een lekkere Griekse salade erbij en toen smullen maar!

De laatste dag hebben wij gezamenlijk de maaltijd klaar gemaakt.
Elly en Gerard zijn nog één dag langer blijven liggen en wij zijn op 11 augustus vertrokken naar de ankerplek Maglareieka (bij de bocht van Andírrion voor de brug van Ríon).
De afstand was 20 mijl

Bij het ankerop halen, de volgende dag, begon de ankerlier rare geluiden te geven. In Patras wilden wij  de lier even goed doorsmeren, dat hebben wij geweten! 

Na het afmeren hebben wij de lier gesmeerd en een keertje het anker laten zakken en weer opdraaien. Het anker was nog niet koud boven water en de lier deed geen zier! We hadden in de gaten dat wij dit probleem niet zelf konden oplossen, dus hebben wij een mannetje ingeschakeld die na wat testen en prutsen hem ook niet aan de gang kreeg, dus toen heeft hij de lier gedemonteerd en meegenomen. Een uurtje later was hij terug om ons de totaal verbrande motor te laten zien, nu moet er een nieuwe besteld worden, maar die wordt ‘waarschijnlijk’ pas maandag afgeleverd en dan dinsdag weer gemonteerd.

In de haven van Patras zullen wij dus wel even blijven liggen, we hebben hier de broer van Patrick van SY Sparkle ontmoet. Patrick en Annemie kennen wij van vorig jaar vanuit Mallorca en die zien wij in de herfst weer als wij terug zijn in Marina di Ragusa, want ook zij hebben daar de winterstalling geboekt.

Johan en Elise hebben ons aangeboden om een extra tas mee te nemen voor spullen voor ons, nou dat zullen ze weten, de tas zit geloven wij nu als vol met (reserve)onderdelen, toch wel fijn als je vrienden op bezoek komen, ze hebben een hotel geboekt in Zakynthos, waar wij ook zullen zijn als zij arriveren.

1 opmerking:

  1. Weer heerlijk genoten van jullie verslag. Hoop dat de motor gauw komt. Bon vent


    BeantwoordenVerwijderen