zondag 23 augustus 2015

Ontmoetingen in Patras

Sinds dat wij hier in Patras liggen, lijkt het hier wel een duiventil, SY Umata kwam aanwaaien en ook Orion, Tristan II en Puff. Wij hadden elkaar al geen maanden meer gezien en nu ineens het hele zwikje bij elkaar. Hier is wat afgekletst, want iedereen heeft zijn avonturen en zijn verhaal. Avond na avond veranderen wij van boot.

’s Woensdags is de gereviseerde ankerlier, met nieuwe motor, weer op zijn plek gemonteerd.
Wij hadden het idee om de dag daarna met Simonne en Jean-Pierre (SY Tristan II)een auto te huren om daarmee de binnenlanden van de Peloponnesos te verkennen, daarom zijn wij ‘s morgens vroeg de auto gaan halen. Wij begonnen gelijk met een valse start, want wij reden een dorpje in waar de straten bijna verticaal waren. Op een gegeven moment kon het autootje niet verder, de koppeling begon hevig te stinken en de dames besloten uit te stappen, toen kon de auto net de helling trekken. Wij hadden gelijk door dat dit niet de juiste weg kon zijn. Na enig zoeken hadden wij een prima weg gevonden die door de bergen liep.

Wij zijn een paar keer gestopt om ons aan de mooie uitzichten te vergapen. Rond het middaguur bereikten wij Kalavryta. 


Dit plaatsje hadden wij ook met treintje bezocht. We besloten om daar een hapje te eten en jawel wij waren net aan de maaltijd begonnen toen Yvonne en Dico (SY Puff) er ook aan kwamen lopen, zij hebben de route met het treintje gedaan. Zij zijn bij ons aan tafel aangeschoven en wij hebben met z’n allen heerlijk gegeten.

Op de terugweg kwamen wij nog mooie vergezichten tegen en hebben daar gestopt om foto’s te nemen en natuurlijk ook een versnapering. Toen wij beneden waren hebben wij nog een route gevonden aan de andere kant van de kloof, bijna boven werd de weg wederom zo stijl dat wij maar gekeerd zijn en terug gereden hebben. Wij zijn langs de kustweg terug naar boord gereden, waar wij ’s avonds om 10.00 uur weer aankwamen. Gelukkig hadden wij voor twee bestuurders de auto gehuurd, zodat er regelmatig gewisseld werd.

Twee dagen daarna zijn wij bij Tristan II uitgenodigd voor een etentje, daar zij een prijsvraag hadden opgegeven die wij gewonnen hadden en de prijs was een etentje aan boord. 

Er werd voor ons lekkere zeebaars gebakken en vooraf hadden wij lekkere scampi’s. Het smaakte allemaal heerlijk, Tristan II bedankt!Op het ogenblik zijn wij bezig om het schip weer klaar te maken om verder te trekken.
Daar hoort natuurlijk ook een wasbeurt bij die wij in de grote tobbe doen en dan daarin met de voeten stampen. Let op, het water mag niet al te heet zijn, voor de voetjes!2 opmerkingen:

  1. Jullie vermaken zich daar wel.
    Groetjes 10&F

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Na weken weer eens wat gelezen op julie blog. Wat zien jullie veel. Mooie plekjes, ankeren en grote en kleine haventjes en lekker eten. Ook veel plezier met mede zeilers.

    BeantwoordenVerwijderen