maandag 3 augustus 2015

Sophia's baai gevonden

De laatste avond op Itea hebben wij nog gegeten bij Cafe Mostra, omdat de eigenaar ons niet helemaal begreep, heeft hij Stefanie gebeld om te komen vertalen. Zij woont in Utrecht in Lunetten en haar grootmoeder woont hier. Hoe toevallig is het om hier een Utrechter tegen te komen, dus wij hebben lekker effe bij gekwebbeld.
Op woensdag 29 juli zijn wij van Itea naar Ormos Andreas gevaren. Wij zijn daar vooranker gegaan. Tijdens de tocht is er weinig gebeurd, weinig wind en 29 graden warm. Wij hebben geprobeerd om in Akra Makri een ligplaats te vinden, maar het was daar zo rommelig en vol met boeitjes dat wij daar maar vanaf hebben gezien. Buiten de haven zijn wij eerst vooranker gegaan om te eten en daarna ankerop naar Ormos Andreas. 
De afstand was 17 mijl.

Donderdag zijn wij naar Saranti gevaren, wij hadden een leuk stekkie gevonden tussen de zwemmers, maar er kwamen een paar zeikers voorbij zwemmen die begonnen te protesteren dat wij in dat gebied vooranker lagen, terwijl er bijna geen zwemmer te bekennen was. Enfin na enig gedreig en na enige discussies zijn wij toch maar verkast buiten de lijnen. Na opnieuw vooranker te gaan te zijn vond Sophia dat wij te kort bij de rotsen lagen, dus opnieuw ankerop wat nogal moeizaam ging, want er lag een gigantische steen op het anker. 
Nadat wij die geloosd hadden, zijn wij naar de andere kant van de baai gevaren en zijn daar zonder problemen vooranker gegaan.
De afstand was 17 mijl

De volgende dag nadat wij wat boodschappen hebben gedaan zijn wij naar  . . . . Sophia’s baai gevaren.
Eerst hebben wij koers gezet naar een piepklein haventje, maar helaas pasten wij daar niet in, het haventje had zo uit de reclame van Bounty kunnen komen. 
Maar wij hadden een heel klein kloofje ontdekt wat naamloos is, wat wij gelijk omgedoopt hebben naar Sophia’s baai. Met voor het anker erin, voorzichtig achteruit varen en  een tros achter aan de wal, lagen wij zo prinsheerlijk, eigen baaitje, eigen kiezelstrand en niemand om ons heen, want het is onbereikbaar vanaf de wal.
Alleen er was een klein ongemak, dat er ’s avonds een horde vliegen naar binnen kwamen. De vliegenmepper maakte overuren. De volgende ochtend zijn wij maar weer vertrokken naar open zee.
De afstand was 10 mijl

Daarna hebben wij nog enkele haventjes geprobeerd, maar die lagen propvol met locals. Met een straffe noordoosten wind, zijn wij aan de lijzijde van het eiland Zoodonokos vooranker gegaan.
De afstand was 14 mijl

Wij lagen daar prinsheerlijk maar aan het eind van de middag begon het hard te waaien, waardoor wij hier de hele nacht behoorlijk hebben liggen steigeren, zodat wij ’s zondags (zonder eitje bij het ontbijt) vertrokken naar Kiato. Het ging als de gesmeerde bliksem want wij hadden de wind in de rug. Rond het middaguur lagen wij in de vissershaven. Een paar jaar geleden mocht je als jacht hier niet liggen maar nu kijkt niemand er meer naar
De afstand was 13 mijl

Ook hier hebben wij weer de Lidl gevonden en de Carefour, beide liggen vanaf de haven linksaf en doorlopen. Eerst zie je Carefour en driehonderd meter verder de Lidl.

Dinsdag gaan wij met een trein safari zie ook http://griekenland.net/vasteland/peloponnesos/diakofto-railway/


2 opmerkingen:

  1. Hoi, wij hebben even de oude fotoalbums opgezocht en in 2006 hebben wij een rondreis door de Peloponnesos gemaakt . Toen een overnachting in kalavrita gedaan en bij het kanaal van corinthe geweest. Leuke onderneming met het treintje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Coördinaten van Sophia's baai zijn 38°18’7 Noord en 02°108’3 Oost

    BeantwoordenVerwijderen