donderdag 3 september 2015

Zwerven en weerzien

Op woensdag 26 augustus zijn wij vertrokken richting het eiland Oxia. Dico had ons verteld dat tussen dit eiland en vaste wal een prachtige ankerbaai ligt. Wij zijn daar heen gevaren met prima zeilweer. Wij zijn aangekomen in Akra Evinos, met 6,5 mtr. diep water en 30 mtr. ketting zagen wij nog ons anker liggen. Je ligt hier in de middel of nowhere, met af en toe een boot om je heen die het meestal na een uurtje of wat gezien houden. Hier zat zelfs een boot uit Herkingen bij.

Afstand 32 mijl

Wij hebben tot vrijdag vooranker gelegen en zijn daarna ankerop gegaan om richting Eufemia te varen dat op het eiland Kefallonia ligt.

Je kan daar in de haven liggen met water en elektra, maar wij hebben er voor gekozen om vooranker in de haven te gaan (lekker zuinig). Het is een leuk plaatsje wat tussen prachtige begroeide berghellingen ligt. Het fenomeen is dat er zoet water uit de kademuur stroomt, dit is water wat van de bergen afkomt. Hier ontmoetten wij weer oude bekenden, zoals Utopia en Cosi (alleen deze waren niet aan boord).
Afstand 28 mijl

Na ’s morgens brood gehaald te hebben zijn wij weer vertrokken naar het zuiden van Kefallonia en zijn vooranker gegaan bij het strand van Kato Katelios.
Deze afstand was 25 mijl

De volgende morgen, op zondag, woei  het noordoost 5, deze wind kwam ons zeer goed uit omdat wij Elise Johan zouden ontmoeten op Zákynthos. Maar helaas ’s middags ging hij als een nachtkaars uit en moesten wij het laatste 1,5 uur nog motoren.
In Zákynthos zijn wij weer langs de stadskade afgemeerd met alle herrie en rommel om ons heen.
De afstand was 21 mijl

’s Maandags kwamen Elise en Johan aan boord met een tas vol (reserve) onderdelen en ook nog lekkere stroopwafels en pindakaas.
Nadat wij bijgepraat hebben is Gerrit de nieuwe wc-pomp gaan monteren en deze werkt nu weer als een tierelier.
’s Avonds zijn wij op een leuk terrasje gaan eten en wij hebben Elise en Johan daarna weer terug  naar de bus gebracht, met de afspraak om de volgende morgen, met z’n vieren naar Ormos Keri te varen om daar de schildpadden te bekijken.

’s Ochtends zijn wij vertrokken met weer eens geen wind. In het begin van de middag zijn wij vooranker gegaan in Keri. Wat ons gelijk opviel was dat de zwemmerslijn een heel eind zeewaarts was gelegd ten opzichte van ons bezoek in begin juli. Maar omdat er maar een paar schepen vooranker lagen was er ruim voldoende plaats.

Wij zijn met z’n viertjes, vanaf de boot,  gelijk in de plomp gedoken en hebben lekker gezwommen, de schildpadden lieten zich niet zien (zouden wij soms gestonken hebben). Toen wij ’s avonds de wal aangingen om een hapje te eten wisten wij nog een heel klein slootje waar jonge schildpadjes zitten. Dit keer zagen wij ze wel, maar het waren niet van die grote.

Nadat wij met z’n vieren aan de wal hebben gegeten, hebben wij van Elise en Johan afscheid genomen en zij hebben hiervandaan de taxi terug genomen naar hun appartement.
Afstand 16 mijl

Op woensdag 2 september zijn wij ankerop gegaan om naar de baai van Ormos Vroma te gaan. De foto’s in de pilot zien er hartstikke leuk uit, maar toen wij daar aankwamen was de hele baai vol met boeitjes voor daytrippers en ander illegaal gespuis er was absoluut geen plaats voor ons om daar fatsoenlijk te meren. Een eilandje voor de kust zag er veelbelovend uit maar daar had een heel groot jacht alle plaats ingenomen, zodat wij daar ook niet vooranker konden. Wij zijn toen doorgevaren naar Wreckbay omdat dat op elke Griekse vakantiefolder voorkomt.

Dit is een geïsoleerd strand waar een wrak op ligt, als je de reclamefoto’s ziet, zie je een keurig wit strand met het wrak erop, maar toen wij er kwamen lagen er tientallen daytrippers en diverse jachten en honderden mensen liepen als een zwerm bijen, op het strand om het wrak heen. Wij hebben niet de moeite genomen om daar vooranker te gaan en hebben onze koers verzet naar Akra Kiriakis op Kefallonia, waar wij vooranker zijn gegaan.
Afstand 38 mijl

Wij hebben onze terugvlucht geboekt op 28 oktober, nadat wij deze boeking hadden gedaan kregen wij 3 dagen na de reservering een uitnodiging voor het Gouden jubileumfeest van Chemgas op 31 oktober, dus dat komt even goed uit kunnen wij nog net even de bitterballen meeprikken.


Op ons blog omtrent Sophia’s baai, geplaatst op 3 augustus, krijgen wij diverse vragen op welke coördinaten het ligt, dat is 38°18’7 Noord en 02°108’3 Oost.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten