donderdag 17 september 2015

Leuke plekkies

In Lefkas lagen we naast diverse Nederlandse schepen, als je de foto ook ziet lijkt het wel stadskade Hoorn, hieronder zaten ook charterboten. Wij kregen van onze Nederlandse buren hun restanten die zij niet meer opmaakten.

De man voor de buitenboordmotor had geen tijd en de keuring voor het reddingvlot ging ook niet door, omdat het bedrijf die ze keurt wachtte op verlenging van zijn licentie, dus ook dat ging niet door. Wel hebben wij afgesproken dat wij het volgend jaar laten doen en dan een week voor aankomst een mailtje geven zodat het ingepland kan worden.
Het weer was in Lefkas onstuimig, daarom zijn wij een paar dagen extra blijven liggen, één nacht kregen wij zo’n geweldige wolkbreuk terwijl wij sliepen met alle ramen en luiken open, daardoor waren wij voor 2 ramen te laat om die te sluiten. Hert resultaat was dat diverse boeken en de EHBO-kist blank stonden, het heeft twee dagen geduurd voordat de zaak weer droog was.

Op 12 september zijn wij uit Lefkas vertrokken, maar dat ging niet zomaar, want een ‘halve zool’ die drie schepen verderop lag had zijn anker over ons anker gegooid. Maar doordat Gerrit er al aardig in getraind is om ankers uit elkaar te halen, was dat probleem snel opgelost en waren nog op tijd om de brug te halen. Alleen de veroorzaker van dit ongemak liep te blèren en schreeuwen dat wij zijn anker op de plek neer moesten leggen waar hij gewenst had, nou mooi niet, we hebben het van onze ketting afgegooid en zijn weggevaren.
Halverwege de middag zijn wij in de baai van Amvrakia vooranker gegaan bij Ormos ay Markou.

Deze baai is omringd door prachtige bossen, waar Sophia ’s avonds tussen de bomen nog wilde zwijntjes zag.
De afstand was 19 mijl.

’s Ochtends na het ontbijt zijn wij ankerop te gaan om te bunkeren bij Cleopatra Marina in Preveza. Wij wilden daar ook de was gaan doen, maar er stond een gigantische stroom dwars op het steiger, zodat wij besloten hebben om maar gewoon vooranker te gaan en de was maar uit te stellen.
De afstand 9 mijl

De volgende dag zijn wij richting Antipaxos gevaren, hier is geen haven maar leuke ankerbochten. Het water was hier glashelder je kon het anker op 10 meter diep zijn liggen.  We hebben in zo’n ankerbaaitje overnacht, om de volgende dag naar Gaios op het eiland Paxos te varen, op dit eiland zijn wij al eerder geweest.
De afstand was 30 mijl

Volgens de mythologie is hier de god Poseidon geboren. Gaios is de hoofdplaats van dit eiland en toen wij aankwamen lag de SY Lunde hier ook al (wij kennen hun vanuit Marina di Ragusa en hebben hun onderweg ook al een keer ontmoet).

Gaios is een heel leuk pittoresk plaatsje, wat verscholen ligt tussen bergen en bossen, ook hier weer dat glasheldere water. Je gooit één stukje brood in het water en je hebt ontelbare vissen. Wij komen ook steeds meer zeenaalden tegen, dat is een heel apart soort vis wat familie is van het zeepaardje. We hebben hier een wasserij gevonden en hebben de was afgegeven en na 2 uur hebben wij hem weer droog opgehaald.Geen opmerkingen:

Een reactie posten