maandag 21 september 2015

De laatste dagen in Griekenland

Op donderdag 17 september zijn wij vanuit Gaios naar Lakka gevaren. Lakka is een zeer geliefde ankerplaats in het noorden van Paxos, in begin juni hebben wij hier ook al gelegen. Het ligt hier mudvol met ankeraars. Ook SY Lunde lag er al.
De afstand was niet zo bijster groot, slechts 5,5 mijl.

Daar komt de visite!
De dag erna zijn wij richting Petriti vertrokken dat in  het zuiden van Corfu ligt. Waar wij met een warme windloze dag in de baai vooranker gegaan zijn. In de middag verscheen hier SY Lunde ook weer, zij hebben bij ons aan boord een borreltje (of wat) gedronken.

De afstand was 20 mijl.

De volgende dag zijn wij naar de jachthaven van Gouvia gevaren, om brandstof en drinkwater in te nemen. Ook hebben wij daar nog even de plaatselijke supermarkt bezocht. Gouvia marina is een enorm botenpakhuis, waar niet te tellen jachten liggen. Om havengeld te ontduiken zijn wij daar in de baai vooranker gegaan. Het weer is hier nog zo warm, dat wij eigenlijk liever vooranker gaan dan in een haven liggen, vooranker kan je namelijk lekker zwemmen en dat geeft verkoeling.
Het leuke is als je met een groep boten vooranker ligt, zie je overal ‘blote’ billen de zwemtrap op en afgaan of het nu een grote of een kleine boot is, dat maakt niet uit.
De afstand was 18 mijl.
Het begint hier ’s nachts aardig af te koelen en de vochtigheidsgraad gaat in de nacht een eind omhoog.
 
Op zondag zijn wij vanaf Gouvia naar een privé baaitje genaamd Kama gevaren. In de baai stond om de paar meter een bord dat het privé terrein was en dat je je eigen aan de regels  moest houden. Het grappige was dat er een steiger is waarvan de palen op zuurstokken leken.
Wij hebben daar een mooring opgepikt en hebben  de achterkant aan een steiger vastgemaakt. Een poosje hierna kwam de Lunde ook, maar is later weer vertrokken naar Stefanos, omdat het baaitje te klein was voor 2 schepen. ’s Avonds brak er een gigantisch onweer uit en er ging sinds lange tijd alle luiken en ramen dicht.
Even visite oppikken.

De afstand was 8,5 mijl.

’s Maandag zijn wij verkast naar een baai verderop, Stefanos.
SY Lunde gaat morgen hiervandaan vertrekken naar Italië, maar wij willen hier nog even rondhangen.
De kust van Albanië is aantrekkelijk dichtbij, maar wij zien daar toch vanaf, omdat je daar in- en uit moet klaren als een volwassen zeeschip en dat voor een paar dagen, daarom schuiven we het op naar volgend jaar.

De afstand was 0,8 mijl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten