maandag 15 mei 2017

Verkennen van Rhodos

Op 6 mei zijn wij uit Pighadia vertrokken naar een ankerplaats op Rhodos genaamd Akvigli. Daar zijn wij op het eind van de dag aangekomen. Wij hebben daar heerlijk voor anker gelegen met aardig wat wind maar geen golven.
Afstand 41 mijl

De volgende ochtend zijn wij naar Lindos gevaren. Wij zijn daar voor anker gegaan tussen bekende schepen, te weten SY Liberté en Beeke. Eind van de middag zijn wij bij Beeke op de borrel uitgenodigd.
Afstand 18 mijl

De volgende dag hebben wij de berg beklommen om de restanten van de acropolis te bekijken. Bij het kopen van de kaartjes werden wij niet begrepen, de vraag was om 1x 65+ en 1x gewoon, we kregen 2 kaarten voor 65+ (half geld) 😊.

Na al die stenen bekeken te hebben  en wij weer net terug aan boord waren, begon er een deining in de baai naar binnen te lopen. Waarvan wij in de nacht bijna niet hebben kunnen slapen.
Op een gegeven moment werd het zo erg dat wij in de ochtend om 6:15 uur anker opgegaan zijn en de baai uitgevaren zijn. Niet lang daarna ging de wind zuidwest 8 staan, wij zijn met een klein stukje van de genua richting Rhodos stad gevaren waarbij wij met een breker in de kuip getrakteerd werden en even later eentje over het dek die keurig zijn weg wist te vinden naar de achterhut. Vlak voordat wij in Rhodos stad waren kregen wij een telefoontje van onze vrienden van SY Liberté dat de Mandraki haven (wegens weersomstandigheden) gesloten was en wij moesten uitwijken naar Rhodos Marina. Dit was een stukje wildwest om in de haven te komen. Wij werden daar keurig geholpen door de marinero’s. Wij lagen nu in een super moderne jachthaven, maar omdat wij met zulk slecht weer naar binnen gelopen waren, hoefden wij niets te betalen.
Afstand 25 mijl

Invaart van de haven, waar eeuwen geleden Kolossus stond.
De volgende dag zijn wij naar Mandraki haven gevaren en kregen daar nog een plekje die Thomas (van Liberté) bij elkaar gekletst had.

Ons uitzicht
Afstand 2 mijl.

Wij hadden besloten om samen met Paola en Thomas (van SY Liberté) voor drie dagen een auto te huren. Dat is uitstekend bevallen.

De eerste dag zijn wij met een hoop keet en lol om het eiland heen gereden. Wij wisten niet dat Rhodos zo’n mooie natuur heeft. Wij zijn via wegen en geitenpaadjes door de binnenlanden gereden.

We hebben o.a. de opgravingen van Kamiros bezichtigd.

De tweede dag stond de vallei van de vlinders op het programma, maar helaas we waren te vroeg in het seizoen en hebben geen ‘fladderaars’ ontmoet, daarna stond de 7 bronnen op het programma, echter zij worden gevoed door kunststof slangen uit een meer wat onderaan lag, het was dus echt nep maar de omgeving was erg mooi.

Daarna zijn wij op zoek gegaan naar de Tempel van Apollo. Na ontzettend zoeken en verscheidene malen vragen, kwamen wij eindelijk bij een kuil waar nog een paar stenen lagen en het gras tot aan je oksels stond. Bij deze teleurstelling hebben wij een paar foto’s genomen en zijn op pad gegaan richting de bronnen van Kallithea. 

Wij zijn daar beland in een kuuroord dat gebouwd is door de Italianen en die plek is ook  gebruikt  voor de “Guns of Navaronne en Zorba de Griek. Helaas is niets meer van deze filmsets terug te vinden, wel wordt deze locatie gebruikt voor trouwpartijen. Al met al wel een leuke dag met als afsluiting een bezoek aan de Lidl.


Op dag nummer drie zijn wij de bergen in gereden en hebben in een klein dorpje bij een wijnboer “dat spul” geproefd en 2 flessen gekocht.

Onze router is ter ziele gegaan en daarom probeerden wij een nieuwe te krijgen, na diverse winkels in Rhodos te hebben bezocht hebben wij nog geen vervanging kunnen kopen. Wat dat aan gaat lijkt het wel een derde wereldland, maar een bontjas kan je bijna op iedere hoek van de straat kopen (heb je zo’n ding nodig in dit weer?).

Dit antieke molentje heeft vandaag zijn nieuwe wieken gekregen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten