dinsdag 20 juni 2017

Gestrand op Chios

Op donderdag 15 juni ging voor ons gevoel al vroeg de wekker, na een snel ontbijtje hebben wij om 7:20 uur het anker opgehaald en zijn richting Chios gevaren, gelukkig hebben wij ook nog net een paar uur kunnen zeilen, maar het meeste ging op de motor. Aan het eind van de middag, om 17:30  uur, hebben wij het anker in de kleine baai laten vallen van Emporios.
De afstand was 48 mijl.

We hebben na aankomst lekker gezwommen.
De volgende dag zijn we met de rubberboot naar de wal gegaan en hebben links van de baai het strand bezocht dat vol ligt met zwarte kiezels, dat zijn overblijfsels van een uitbarsting van een vulkaan. De Vulkaan is nu uitgewerkt. De kiezels waren door de zon gloeiend heet.

Na nog even wat groente en fruit gekocht te hebben bij een vrachtwagentje zijn wij weer naar boord terug geroeid en in de middag hebben wij wederom verkoeling gezocht in  het helder blauwe water.

Op zaterdag zijn weer vertrokken richting Ermioni. Bij het manoeuvreren in het piepkleine haventje, waar alleen maar vissersboten liggen, hield de keerkoppeling er plotseling mee op, niet meer vooruit en niet meer achteruit. Gelukkig ving een attente visser ons op zodat wij geen schade hebben gevaren.
Afstand was 10 mijl.

Maar toen Gerrit de machinekamer open deed, zag hij dat de schroefas uit de keerkoppeling was gelopen.

Nu hadden wij een echt probleem. Wij konden voor maandag niemand meer bereiken om dit euvel op te lossen. Dus maandag een telefoontje naar de Yanmar dealer met een mail erachter aan. Hij gaf ons het advies om iemand uit de omgeving te bellen. Deze man is gespecialiseerd in landbouwwerktuigen maar hij wilde ons wel graag helpen. 

In de middag kwam hij langs, hij heeft de koppeling gedemonteerd en constateerde dat de seal en een verbindingsstuk kapot waren. Hij zou die even bestellen in Athene en dan zou het verbindingsstuk er op donderdag per vliegtuig komen, echter  . . .  niet voorradig zowel in Griekenland als in Japan. Uiteindelijk heeft zijn opa met zijn draaibank het onderdeel nagemaakt. Deze mensen hebben een familiebedrijf waar opa, papa en de zonen allemaal in mee werken.

In onderdelen
Zo moet hij zijn

Dinsdagsmiddags stond hij weer naast de boot met een compleet gereviseerde koppeling, na 1 uur sleutelen zat alles weer perfect op zijn plek en bij de test werkte alles prima. De prijs viel ons uiteindelijk mee.
Wij hebben van hem een visitekaartje ontvangen, zodat wij als wij klachten hebben kunnen bellen, helaas is het in het Grieks geschreven, want wij begrijpen er niet zoveel van.

Hier kom je het trieste geval van vluchtelingen tegen met stille getuigen van de vele zwemvesten op de kade

Er patrouilleert ook een boot van de marechaussee met Nederlandse bemanning.


Morgen willen wij hier vertrekken richting noord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten