woensdag 2 mei 2018

Prijsuitreiking en de boot uit de mottenballen gehaald

Prijsuitreiking
Marian en Jeroen zijn de gelukkige die vorig jaar de prijsvraag hebben gewonnen. Zij zijn hem in Utrecht komen ophalen, we hebben gezellig bijgepraat en natuurlijk de prijs overhandigd.



Start nieuw seizoen

Op 17 april zijn wij naar Thessaloniki gevlogen en hebben daar een huurauto opgepakt. Bij het verhuurbedrijf stond een paars autootje, waarvan Sophia direct zei, die ‘paarse krokodil’ is vast voor ons en dat was ook zo. Erg handig bij het parkeren want je haalt hem er overal tussenuit. Wij zijn ermee naar de jachthaven gereden en toen wij aan boord kwamen was er een monteur druk bezig met de elektriciteit van de nieuwe lier. Wij hebben in Engeland een elektrische lier besteld en deze hier in laten bouwen. Het betreft de lier voor het in en uitrollen van het grootzeil en tevens kan er iemand de mast in gehesen worden, voorheen was dat met veel zweetdruppels en nu met een druk op de knop.




Daarna zijn er twee monteurs aan de motor begonnen om de schroefas trillingdemper opnieuw in te bouwen en de motor in lijn te zetten. Onderwijl hebben wij aardig wat zand van het dek geboend. 
De vogels hebben van de winter hun uiterste best gedaan om onze Windex (windrichting meter) op de top van de mast te vernielen, wat hun prima gelukt is. Gerry de monteur heeft uit Thessaloniki een nieuwe meegenomen met tevens een pot olijven.

Nu even terug naar de mottenballen, toen wij de boot vorig jaar verlieten hebben wij aardig wat mottenballen in de kastjes gelegd omdat vorige jaren aardig wat kleding aangevreten was. Nou je deed de kastjes open en alles stonk een uur in de wind, deze lucht heeft 3 dagen in de boot gehangen en nog steeds komt er af en toe een vleug tegemoet, deze boot is dus echt motvrij!

Er kwam een mailtje binnen dat SY Rocinante in Nea Skioni aangekomen is met Venera en Lode aan boord. Wij werden uitgenodigd om ’s middags bij hun op visite te gaan, omdat wij de auto hebben zijn wij er naar toe gereden. 

Het werd een gezellige middag met ’s avonds een hapje in de taverna.
Na het afscheid begon het al te schemeren en wij zijn terug naar boord gegaan, hier hebben wij de schrik van ons leven gekregen omdat er op de weg een levensgrote vale gier ‘bijna’ op de auto knalde. Maar na de schrik bekomen te zijn, zijn wij verder gereden en gelukkig goed aan boord gekomen.

Natuurlijk hebben wij ook dit jaar weer koningsdag gevierd, deze keer met onze Duitse buren en de havenmeester kwam ook even aankloppen om te kijken wat er te vieren viel, nadat wij het uitgelegd hadden, liet hij een grote zak met ijsklontjes aanrukken die wij aan het eind van de dag gedeeld hebben met de buren, want dat was natuurlijk veel te veel en met het restant hebben wij nog 3 dagen gedaan.

Met de auto hebben wij de boot vol gestampt met nuttige en niet nuttige etenswaren en op 1 mei zijn wij vertrokken naar Platamonas. Het was even wennen want hier viert men 1 mei, met de nodige discoherrie hebben wij afgemeerd, let wel wij liggen hier met de kop bijna in de kroeg.
Afstand 34 mijl, geen wind en alles op de motor.
Wonder boven wonder toch een goede nachtrust gehad.

De volgende ochtend stond de hoogste berg van Griekenland ‘Olympus’ met sneeuw op de top, in de ochtendzon maar vanuit zee kwam er een dichte mistwolk en de hele berg verdween.







Na een uurtje of 2 verdween de mist weer en toen kwam er een lekker zonnetje door, gelukkig met ietsje wind om het aangenaam te houden en de berg werd ook weer zichtbaar.
Wij hebben besloten om morgen een auto te huren en naar de Olympus te rijden en naar de Meteora kloosters.

1 opmerking:

  1. Hallo Luitjes, jullie zomer al begonnen en meteen met mooie uitstapjes. Wij waren 4 weken in Panama door het kanaal en naar de Las Perlas eilanden gezeild.Dit met Bas en Agnes hun v.d.Stadt 44, zijn al 4 jaar weg en zijn nu aangekomen op de Markiezen. Kennen hun nog van Bon tijd hadden toen een Nordship.Wensen jullie een mooi zeil tijd.

    BeantwoordenVerwijderen