dinsdag 15 mei 2018

Van Platamonas naar Sporaden


Wij hebben het autootje besteld en zijn gelijk die dag de Olympus opgereden.
Dat was voor de auto een flinke steile klim door prachtige bossen tot aan de boomgrens, verder zijn wij niet gegaan, het was op ongeveer 1200 meter

Op het terrasje begon het te regenen en daarna zijn wij weer terug gegaan.

De volgende dag zijn wij naar Meteora gereden.
Deze werden gebouwd als toevluchtsoord voor de monniken. In de 14e eeuw waren er wel 24 kloosters, nu zijn er nog zes in gebuik: Megalo Meteora, Varlaam, Agia Triada, Agios Stefanos, Rousanou en Agios Nikolaos Anapafsas. De meeste kloosters zijn tot ru├»nes vergaan. Maar het blijft een toeristische trekpleister. Wij hebben dat ondervonden naar de weg ernaartoe, want die stond vol met auto’s en touringcars.

Gelukkig konden wij een klein plekje vinden waar wij de auto konden parkeren. 

Bij de kloosters stond een file van mensen om deze te bezichtigen, daar hadden wij niet zoveel trek in en zijn uit de toeristische bende gevlucht, maar hebben de kloosters wel van buitenaf goed kunnen bekijken en natuurlijk ook gefotografeerd.

Weer terug in Platamonas zijn wij eerst naar de kapper gegaan, wij zijn nu allebei ‘nog’ net niet kaal, maar wel lekker voor het zomerseizoen.
Hier heeft vroeger een trein gereden, waarvan de rails overwoekerd zijn en het stationnetje er nog steeds uitziet toen het verlaten werd.
In de haven kwam er een Nederlandse familie langs waarmee wij een gezellige middag hebben gehad, zij zaten in een hotel.
Op dinsdag 8 mei zijn wij vertrokken naar Ioannis, dat was een trip van 44 mijl. Het plaatsje is piep klein en wij konden nog net aan de kade liggen, de volgende dag hebben wij nog even snel brood en groente gehaald en zijn daarna naar Skopelos gevaren.
Deze was afstand 37 mijl.


Skopelos heeft een hele grote haven, in het voorseizoen is het daar nog rustig maar wel gezellig en de straatjes zijn er smal en stijl.

Wij hebben een lijnbus genomen naar Glossa, dit was een erg mooie rit, dwars door de bossen en langs prachtig mooie baaien.

Uitzicht vanaf Glossa
Maar helaas het dorp was nog ‘dicht gespijkerd’. Wij merken dat het toeristenseizoen hier op Skopelos is nog niet in volle gang. Diverse taverna’s zijn nog niet open en men is bezig ze een verfbeurt/onderhoud te geven.
Na hier een paar dagen te hebben gelegen, vanwege het slechte weer met onweer en regen, zijn wij vertrokken naar Ormos Koukounaries op Skiathos, daar zijn wij ten anker gegaan, maar daar lagen wij zo beroerd dat wij weer vertrokken zijn naar Tsoungria en daar hebben wij wederom het anker laten vallen.
Afstand 31 mijl

1 opmerking:

  1. Weer veel gezien en mooie foto,s.
    Nog van harte beide en met het Huwelijk.

    BeantwoordenVerwijderen