zondag 27 mei 2018

Rondneuzen op Skiathos en Skopelos

Uitzicht op Skiathos

Op 16 mei zijn wij van Tsoungria naar Skiathos gevaren, daar zijn wij voor de stad voor anker gegaan, er was wel plek aan de kade, maar dan lig je midden in het toeristengebeuren.
Maar waar je voor anker ligt, lig je precies naast de route van het vliegveld, laat nu Skiathos één van de gevaarlijkste vliegvelden van Europa zijn, met een start en landingsbaan van 1500 meter. Bij het landen was het leuk om te zien dat wij bijna recht in de cockpit van de piloten keken. Deze jongens moeten wel sterke zenuwen hebben en een goede sluitspier!


Na een paar dagen kwam de Coast Guard vertellen dat wij in de aanvliegroute lagen en circa 20 meter moesten verkassen, dat hebben wij gedaan. Op de ankerplek stond continue een harde wind, omdat de landingsbaan precies tussen twee bergen ligt. Met onze dinghy konden wij naar de wal komen om boodschappen te halen en ook om het stadje te bekijken.

Natuurlijk loop je daar ook weer Nederlanders tegen het lijf, terwijl het toerisme grotendeels uit Engelsen bestaat.

Dinsdag hielden wij Skiathos voor gezien en zijn naar het baaitje van Panormos op Skopelos gevaren, de afstand was niet zo bijster 10 mijl.
Toen wij de baai binnen kwamen vertrok er net een daytripper van de enige mooring die de baai rijk is, dat was een mazzeltje, alleen Gerrit presteerde het bij het oppikken van de mooring weer eens een rib te kneuzen. Tot op heden heeft hij daar nog steeds de lol van. Maar waar wij lagen was een fantastische mooie plek. Voor aan een mooring en achter aan een rots.

De volgende ochtend bij het voeren van de vissen kwam er ook een octopus tussen die stokoud brood ook wel lekker vond, helaas was de camera niet paraat zodat wij dit niet hebben vastgelegd. Wij kunnen natuurlijk niet de hele dag met zo’n ‘action’ camera op onze kop lopen. Via de weerberichten kregen wij door dat er weersverandering in opkomst was, dus moesten wij dit kleine paradijsje na 2 dagen verlaten.

Bij het terugvaren naar Skopelos hoorden wij al in de bergen het gedonder en er trok ook al een bui achter ons langs, waar wij gelukkig geen last van hadden.
Afstand 15 mijl

Op Skiathos is enorm veel toerisme, terwijl Skopelos een stuk rustiger is en gezelliger, maar dit eiland heeft geen vliegveld dus alles moet per boot worden aangevoerd.

Wij zijn weer op de kademuur van Skopelos beland, precies op tijd want het slechte weer brak gelijk los met regen, zand en heel veel noordelijke wind. Later bleek dat toch de Meltemi te zijn en het poeierde drie dagen lang noordelijke wind.


We kunnen merken dat het toeristenseizoen aan de gang is want het wordt steeds drukker.
Daphne van Weddingplanner "http://www.daphneweddings.com" kwam  langs, wij hebben daarna via mail contact gelegd en hopen dat zij een wasje voor ons wil regelen (lakens en handdoeken).

Dit zou een leuk strandje zijn!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten