donderdag 7 juni 2018

Relaxed door de Sporaden.

Daphne heeft ons wasgoed opgehaald en deze op 30 mei schoon en droog aan boord afgeleverd, ze kwam samen met haar 2 zoons, we hebben gezellig gebabbeld en de kinderen de boot laten zien.
Daphne en haar stoere knapen!
Ze wou er niets voor hebben en we hebben dus iets voor de spaarpot van de kids gegeven en tevens nog 2 pakken Knorr Wereldgerechten, waarvan wij de ingrediƫnten toch niet kunnen vinden, zij was er erg blij mee, kan ze oa kip Tandoori maken, daar houdt haar man van.
Op donderdag 31 mei zijn wij met fraai weer vertrokken naar Patitiri op het eiland Alonnisos. In de haven zijn wij op Med. stijl afgemeerd, met de kont tegen de wal en de kop achter ons anker, naast een catamaran.
Afstand 7 mijl

Het is een leuk plaatsje, maar toen wij de volgende dag van de supermarkt kwamen, had de vertrekkende catamaran (de buurman) ons anker te pakken. Voordat wij terug aan boord waren, had hij het alweer naar de bodem gezonden, dus voor ons het anker even doordraaien en klaar!
Om met de bus het eiland rond te gaan, hadden wij pech: de bus reed niet want er waren te weinig passagiers.

Op zondag zijn wij naar het bijna onbewoonde eiland Ormos Peristera gevaren, hier zijn wij voor anker gegaan, eerst lagen wij in ons uppie. Aan het eind van de middag was het al aardig vol gestroomd. Wij hebben een duik genomen en het onderwaterschip zoveel ontdaan van spul wat wij vinden dat daar niet hoort.
Afstand 6 mijl.

De volgende dag zijn wij blijven liggen en ‘s morgens vertrokken de schepen weer. Er kwam vlakbij ons een grote Franse catamaran liggen. Het echtpaar bleek rasechte Groningers (Pia en Janwillem) te zijn. Zij hadden een mossel opgedoken, zo groot hadden wij nog nooit gezien.



Die hebben wij met z’n vieren opgepeuzeld. Alles wat je nodig heb is citroen en olijfolie.

Zij hebben bij lokale vissers 4 vissen gehaald en wij werden uitgenodigd voor het ‘vis’diner. Het was (te) veel maar wel heerlijk.


’s Nachts is het in die ankerbaai roet donker, je ziet geen hand voor ogen maar een prachtige sterrenhemel.
Het diner!


Na de volgende morgen lekker uitgeslapen te hebben zijn wij naar het plaatsje Steni Vala gevaren op Alonnisos.
Afstand 3 mijl

Een chartervloot vertrok net zodat er voor ons plaats genoeg was. Tegen de avond liep het weer aardig vol. De plaatselijke kroeg heeft een kleine supermarkt, waar wij ‘kleine inkopen’ zoals brood en eieren kunnen doen, helaas geen sinaasappels dan maar een appeltje.
Vanmorgen kwam hier de Ilja van Peter en Yvonne ineens de haven in, die kennen wij uit onze tijd van Kreta. Ook kwam kort daarna de Funny Girl uit Harlingen binnen, zo hebben wij weer een Nederlandse kliek liggen. Voor vanavond zijn wij de Ilja uitgenodigd voor een ‘hap’ nasi.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten