zondag 7 oktober 2012

Islas Cies – Viana do Castelo


We hebben ’s nachts flink liggen slingeren, want de wind was uit het oosten gekomen, dan lig je daar precies aan lager wal met een pittige golfslag.
Dit keer heeft het anker ons niet in de steek gelaten, maar wat wil je 6 meter diep en met 40 meter ketting ervoor.
Ankerplaats Islas Cies
Dit is een conger aal.

De ochtend begon met een geweldig mooie zonsopkomst maar wel fris, alles aan dek was nat van de dauw. Na het ontbijt hebben wij anker op gehaald en zijn naar het zuiden gevaren.  Eventjes hadden wij een leuk windje waarbij alle zeilen bij konden, maar na een uur was die pret over en ging het weer  op de diesel.
Gelukkig scheen de zon en werd de temperatuur ook weer lekker (ong. 24 C). Ineens waren de dolfijnen weer aanwezig, deze hebben ons een hele tijd geplaagd, omdat ze rondom de boot aan het spelen waren maar ze waren zo snel dat wij ze niet konden fotograferen of filmen, volgens onze gegevens waren het wit flank dolfijnen. Nu wij de Ria’s uit zijn wordt de kust minder grillig maar het stikt hier wel van de visnetten. Wij zijn continue alert om de visboeitjes te ontwijken, ongelofelijk dat hier nog een visje rond zwemt.
Om 14.15 uur passeerden wij de Spaans-Portugese grens met het bijbehorende vlaggenritueel, tevens kwam een dolfijn ons Spanje uitzwaaien. Wij hebben de klok een uur terug gezet en zijn doorgevaren naar Viana do Castelo. Daar aangekomen kwam de havenmeester met zijn bootje ons tegemoet varen om ons een leuk plekje te geven. We hebben nu een privé steiger wat vroeger het tankstation was, dus niemand die ons komt storen. Eindelijk een havenmeester die perfect Engels sprak, dat hebben wij geweten want hij ratelde aan één stuk door tot onze oren begonnen te tuten, maar daardoor hebben wij een hoop informatie van de stad, de omgeving en van Portugal gekregen. We hebben ook besloten om maar gelijk een paar dagen te blijven liggen (de prijs van de jachthaven is ons zeer sympathiek).

De afstand was 42 mijl.
Aanloop Viana do Castelo.

Vanaf de boot kijken wij tegen een brug aan die meneer Eiffel ontworpen heeft het is op 30 juni 1878 in gebruik genomen. De brug is 563 meter lang, 6 meter breed en er is 2000 ton aan ijzer verwerkt voor de constructie, heeft 9 granieten pijlers met elk een 22 meter overspanning. Het plaatsje heeft veel oude gebouwen.

Wij hebben moeite om naar de Portugese taal over te schakelen, daar wij al een beetje aan de Spaanse taal gewend begonnen te raken, dat hebben wij circa 2 maanden gehoord en geprobeerd te spreken.


Mini Pr. Clausburg.

Fort/Kasteel van Sao Tiago de Barra.

1 opmerking:

  1. Nou welkom in Portugal, dat hebben jullie tot nu toe maar mooi geflikt! Hier is de herfst begonnen, nog wel warm maar een beetje motregen. Eindelijk kan ik in de grond komen en achterstallig onderhoud in de tuin plegen! Valt niet mee voor een oud wijf om te spitten!
    Wat een prachtige plaatjes weer!
    Bon vent
    Car

    BeantwoordenVerwijderen