maandag 1 oktober 2012

Caramiñal - Porto Novo – Combarro

Zondagochtend vroeg bulderde de wind nog vrolijk door de haven, maar tegen het middaguur stortte hij als een kaartenhuis in. Dus vlug naar de havenmeester om te betalen en wegwezen. Dit was trouwens heel leuk, want op de 29ste ging het laag seizoen tarief in. De dagen daarvoor werden daar ook op berekend.

Eenmaal buiten de haven zijn wij op de genua verder gevaren, daar kwamen wij 2 vriendelijke Flippers tegen, maar die hadden geen belangstelling in ons en waren zo weer vertrokken. Het zonnetje werd steeds warmer, dus lange broeken en vesten gingen uit en zwembroeken en t-shirts kwamen weer voor de dag. Het visgerei werd ook weer uitgezet en al snel hadden wij er een makreel aan zitten, de eerste sinds lange tijd! Bij het van de haak halen maakte hij nog een laatste stuiptrekking waardoor hij zijn vrijheid weer terug had. Als je alle vloeken weg laat is er niets gezegd en natuurlijk beet er daarna geen één meer.

De afstand was 24,3 mijl.

Aan-gekomen in Porto Novo, dat ligt in de Ria de Pontevedra, hebben wij een wandeling gemaakt langs het strand naar Sanxenxo, dit is een soort Scheveningen op z’n Spaans daarna zijn we weer, nadat wij een ijsje hebben gegeten, terug gelopen.

We hebben eerst wat geborreld in de kuip, waar plotseling op de reling, naast Sophia, een ijsvogeltje kwam zitten. Het beestje schrok waarschijnlijk van ons en ging er snel vandoor, helaas heeft alleen Gerrit dit dus gezien. 

Na een goede nachtrust zijn wij naar Combarro vertrokken wat aan het einde van de Ria ligt, zoals gewoonlijk is hier ook de omgeving geweldig. We werden door een vriendelijke havenmeester opgewacht, hij sprak geen woord Engels, maar alles ging in gebarentaal en dat werkte deze keer prima.
Jachtclub van Combarro.
Nadat wij de dieseltank hebben vol gegooid mochten wij zelf een ligplaats uitzoeken. Bij het afrekenen kregen wij vaantje van de haven mee. De jachtclub heeft hier een hele aparte naam.
Jachthaven Combarro.

De afstand  was 9 mijl.

’s Middags zijn wij het dorpje in gegaan en natuurlijk is het hier ook allemaal lekker stijl, waardoor wij leuke foto’s konden maken.
Ria de Pontevedra.
Wij kunnen merken dat het hier ook herfst gaat worden, want ‘s morgens is het om 8.00 nog donker en alles is erg vochtig en ’s avonds na 19.00 uur zit je ook weer met een lange broek aan.

De planning is om morgen naar Baiona te varen, dat zal voorlopig onze laatste Spaanse haven zijn, daarna is het nog circa 50 mijl naar onze winterbestemming.

2 opmerkingen:

  1. Hallo Sophia en Gerrit, weer even jullie mooie verhalen gelezen, wat een prachtige reis tot hier. Dus nu een winterstop?
    Tot later en groeten,
    Ton en Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Gerrit en Sophia,
    Wat een mooie tocht en wat een avontuur!Leuk dat we een stukje konden meemaken.Nu even de Hollandse winter door en dan weer verder.Wat een droom!
    Groetjes
    Georgine en Daan

    BeantwoordenVerwijderen